Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 feb 2020 / 07:35 uur

Politie Lelystad boos op filmers van reanimatie

De politie Lelystad heeft vrijdag een Facebookbericht geplaatst om een kwalijke situatie aan de kaak te stellen. Een reanimatie die vrijdag plaatsvond werd namelijk door veel omstanders gefilmd. De brandweer moest zelfs schermen plaatsen om het incident af te schermen.

Dat heeft de politie Lelystad bekendgemaakt in het bericht op Facebook. In de verklaring noemt de politie het filmen „enorm respectloos" en zegt dat het „voor veel en onnodig extra leed kan zorgen bij de betrokken familie(s)". Ook hulpverleners hebben zich er enorm aan gestoord.

Vanmiddag vond er een reanimatie plaats op de Houtribdreef te Lelystad. Het heeft de betrokken hulpverleners enorm…

Gepostet von Politie Lelystad am Freitag, 31. Januar 2020

„Wat zouden jullie ervan vinden als het om jouw vader, moeder of kind ging?", aldus de politie, die lezers oproept dit soort filmpjes niet te delen en te verwijderen.

Hinderen van hulpverleners

Het is niet de eerste keer dat hulpverleners tijdens een reanimatie gehinderd worden door filmende omstanders. Zo werd er in Amsterdam afgelopen jaar nog volop gefilmd toen een man in een tram gereanimeerd moest worden. Zelfs op verzoek van de politie stopten zij niet met filmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie Lelystad boos op filmers van reanimatie
Sluiten