Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 feb 2020 / 11:09 uur

Peking bouwt razendsnel mondkapjesfabriek

De autoriteiten in de Chinese hoofdstad Peking willen in minder dan een week tijd een fabriek laten neerzetten waar mondmaskers worden geproduceerd. De vraag naar dergelijke beschermende hulpmiddelen is omhoog geschoten door de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

De fabriek moet in zes dagen worden gebouwd en dagelijks 250.000 mondmaskers gaan afleveren, bericht staatspersbureau Xinhua. De werkzaamheden begonnen op maandag en moeten zaterdag worden afgerond. Het is de bedoeling dat een bestaand industrieel pand wordt omgebouwd.

Vraag tien keer hoger

Makers van mondmaskers kunnen de vraag momenteel nauwelijks bijbenen. Een grote Chinese producent, CMmask, zei vorige maand dat dagelijks 5 miljoen maskers worden besteld. De vraag zou tien keer hoger liggen dan gebruikelijk.

De Chinese autoriteiten hebben al eerder in hoog tempo gebouwen neergezet vanwege de virusuitbraak. Die heeft in China het leven gekost aan ruim 1700 mensen. In ruim een week werden twee ziekenhuizen gebouwd in Wuhan, het epicentrum van de uitbraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peking bouwt razendsnel mondkapjesfabriek
Sluiten