Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 feb 2020 / 07:20 uur

Passagiers Transavia moeten voortaan betalen voor handbagage

Passagiers die zeker willen weten of hun handbagage meekan in de cabine, moet daar binnenkort voor betalen bij Transavia.

Handbagage kan nog steeds gratis mee, maar dan kan het gebeuren dat het in het ruim terechtkomt, laat de luchtvaartmaatschapij weten. De regel gaat op 30 maart in.

Onderzoek

Transavia stelt dat onderzoek onder haar passagiers in Nederland en Frankrijk heeft uitgewezen dat zij zekerheid willen over hun handbagage en ook best willen betalen voor die garantie. De prijs per enkele reis varieert tussen de 5 en 15 euro.

Passagiers die ‘gegarandeerde handbagage’ kopen mogen ook als eerste aan boord zodat hun handbagage zeker past in het bagagevak boven hun stoel. In de bagagevakken is plaats voor zo’n zeventig rolkoffers. Volgens Transavia gebeurt het regelmatig dat niet alle handbagage in de cabine past.

Een accessoire dat onder de stoel kan, zoals een kleine handtas of laptoptas, mag gratis mee. Opgeteld mag alle handbagage 10 kilo wegen.

Ryanair en Wizz Air

Passagiers van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Wizz Air moesten al bijbetalen om er zeker van te zijn dat hun handbagage mee mag in de cabine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Passagiers Transavia moeten voortaan betalen voor handbagage
Sluiten