Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 feb 2020 / 16:19 uur

Overstromingen door storm Dennis: veel Britten moeten evacueren

Op honderden plaatsen in Groot-Brittannië is sprake van overstromingen. Hulpdiensten hebben zondag in Wales meerdere mensen geëvacueerd nadat hun huizen onder water waren gelopen als gevolg van de storm Dennis en de zware regenval die daarmee gepaard gaat.

Verschillende rivieren zijn buiten hun oevers getreden. Op veel plaatsen is de bodem nog verzadigd van water door storm Ciara en de regen van vorige week.

Recordaantal

Volgens het Britse KNMI telde het land een recordaantal van zo’n zeshonderd hoogwaterwaarschuwingen. De storm bracht in het weekend zoveel regen met zich mee als gewoonlijk in een maand valt.

In het zuiden van Wales heeft het Britse KNMI een zeldzame code rood afgegeven. Daar kan het hoge water levensbedreigend worden doordat het snel stroomt en huizen en wegen onder water zet.

Overstromingen door storm Dennis: veel Britten moeten evacueren
Op honderden plaatsen in Groot-Brittannië is sprake van overstromingen. /ANP

Ook in Nottinghamshire en het naburige Worcestershire moesten tientallen mensen uit hun huizen vanwege de overstromingen. Verder zijn delen van Schotland getroffen. Hulpverleners slaagden er in om inzittenden van een in het water drijvend voertuig op het laatste moment te bevrijden. Veel spoor- en autowegen zijn afgesloten.

Overleden man

De storm heeft zeker een leven geëist. Een man viel in een rivier in de plaats Ystradgynlais in het zuiden van Wales, aldus de politie. Hij werd later dood aangetroffen.

Gecancelde vluchten

Luchtvaartmaatschappijen EasyJet en British Airways hebben zondag zo’n 170 vluchten aan de grond gehouden. Tienduizenden passagiers werden getroffen, waarvan velen wilden reizen vanwege de schoolvakanties.

Twitter

Op Twitter verschijnen verschillende beelden waarop te zien is hoe storm Dennis over Groot-Brittannië trok.

https://twitter.com/StormchaserUKEU/status/1228980494236299266

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overstromingen door storm Dennis: veel Britten moeten evacueren
Sluiten