Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

NikkieTutorials wordt online host van Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival wordt allang niet meer alleen op televisie maar ook op internet uitgezonden.„En bij dit internetverslag, hoort een Nederlandse ster op wereldniveau," zullen ze bij de NPO gedacht hebben.

Daarom vroegen zij of niemand minder dan NikkieTutorials de hosting van Eurovisie voor haar rekening wilde nemen. Haar antwoord? Een volmondig ja!

Ahoy in Rotterdam vormt in mei het toneel van het Eurovisie Songfestival /ANP

Eurovisie op YouTube

De YouTube-ster zal niet alleen verslag doen tijdens het Songfestival zelf, maar gaat ook een speciale serie in de periode die eraan vooraf gaat presenteren. De online serie wordt uitgezonden op YouTube waarbij de deelnemers te gast zijn en aan de tand gevoeld worden. Verder doet ze verslag vanaf de rode loper tijdens de openingsceremonie en speelt ze een rol bij de uitzendingen van de twee halve finales en de finales van grootste televisiespektakel op aarde vanuit Rotterdam.

Met ruim 13 miljoen abonnees op YouTube (en nog meer volgers op Instagram) is NikkieTutorials de grootste Nederlandse internetster van het moment. Haar succes reikt tot ver over de landsgrenzen: zo verzorgde Nikkie de Jager de make-up van sterren als Kim Kardashian, Jessie J en Lady Gaga.

„Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival. Toen ik afgelopen najaar hiervoor werd benaderd was ik zo extreem vereerd," laat een dolblije Nikkie de jager in een reactie weten.

„Het is fantastisch dat Nederland het songfestival weet te vertalen naar een sterke online aanpak en die weet te verbinden aan TV. Ik zie er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival,” aldus de populaire YouTube-ster die het nieuws bekendmaakte in een video op Instagram.

Internationale internetster

Executive Producer Event Sietse Bakker is er trots op dat Nikkie zich verbindt aan het Eurovisie Songfestival. „Iedereen kent Nikkie, Nikkie kent iedereen. Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op! Daarnaast is Nikkie een songfestivalfan van het eerste uur en wordt ze door de trouwe songfestivalfans gezien als iemand die niet mag ontbreken tijdens deze editie van het Eurovisie Songfestival.”

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
NikkieTutorials wordt online host van Eurovisie Songfestival
Sluiten