Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 feb 2020 / 07:19 uur

Nieuw record halve marathon door Ethiopische atlete

Stond je ook nog verbaasd na te denken over hoé snel sommige atleten een halve marathon rennen? Het record is weer verbeterd. De Ethiopische atlete Ababel Yeshaneh heeft het nieuwe wereldrecord op haar naam staan.

De 28-jarige Yeshaneh snelde in Ras al-Khaimah, in de Verenigde Arabische Emiraten, naar een tijd van 1 uur, 4 minuten en 31 seconden. Daarmee was ze 20 seconden sneller dan Joyciline Jepkosgei, de Keniaanse die op 22 oktober 2017 in Valencia de mondiale toptijd op 1.04.51 had gezet.

Nek-aan-nek

Vooraf was de verwachting dat Brigid Kosgei het record wel eens kon gaan overnemen van Jepkosgei. De 26-jarige Keniaanse is al de wereldrecordhoudster op de marathon. Kosgei verbeterde in oktober in Chicago het 16 jaar oude wereldrecord van de Britse Paula Radcliffe met ruim een minuut, tot 2.14.04.

De Keniaanse wist op de halve marathon in Ras al-Khaimah weliswaar ook onder het wereldrecord van Jepkosgei te blijven, maar met 1.04.49 eindigde ze als tweede achter Yeshaneh die in de laatste kilometers bij haar wegliep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw record halve marathon door Ethiopische atlete
Sluiten