Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 7 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Netflix maakt uitzetten gehate autoplay-functie mogelijk

Ga jij dit weekend lekker Netflixen? Dan hebben we goed nieuws voor je, als je een hekel hebt aan de automatische previews. Het is eindelijk mogelijk om dit uit te zetten.

Je kunt dan door Netflix bladeren zonder dat er automatisch trailers van series en films worden afgespeeld.

Per profiel

Het uitzetten is een makkie: log vanuit een webbrowser in bij Netflix, selecteer ‘Profielen beheren’ in het menu en selecteer daarna het profiel dat je wilt bijwerken. Daarna kan je de optie ‘Previews automatisch afspelen tijden het browsen op alle apparaten’ uit- en aanvinken.

Deel je een profiel? Ruzie dan eerst uit of je allebei de wijzigingen door wil voeren, want het geldt voor alle apparaten. Netflix meldt ook dat het even kan duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Als je van profiel wisselt, wordt deze direct geladen met de bijgewerkte instelling.

Andere verzoekjes

Op Twitter wordt de wijziging met gejuich ontvangen, maar zijn er ook nog wel wat andere vragen van Netflixers. Zo kaart een Twitteraar aan dat het nog niet mogelijk is om even na te genieten van een film zonder direct een trailer van een andere film of serie in je beeld te krijgen.

Iemand anders vindt dat er een optie moet komen voor het automatisch afspelen van een serie in de originele taal en ook is er vraag naar een IMDB-beoordeling bij het aanbod. Wie weet volgen deze opties ook nog in de toekomst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.