Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 feb 2020 / 08:59 uur

Negentien doden in India bij gevechten daags na bezoek Trump

Bij grote protesten en gevechten in Delhi zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen. Ook liggen er nog minimaal vijftien in kritieke toestand in het ziekenhuis, zo meldt Reuters.

In het Aziatische land zijn er al langer protesten en heerst er onrust vanwege verschillende wetten die worden ingevoerd door president Modi. Deze zouden het voor moslims moeilijker maken om burger van het land te worden met als gevolg clashes tussen moslims en hindoes.

Volgens het persbureau probeerde de politie om in te grijpen door traangas in te zetten, maar hadden ze moeite om de stenengooiende menigte in bedwang te houden. Op beelden is te zien, dat er ook brandstichting is geweest bij onder andere tal van auto’s.

Bezoek Trump

De onrust in het land woedt al langere tijd en laaide de voorbije week weer op. Toch is het niet geheel los te zien van het bezoek dat de Amerikaanse president Donald Trump deze week bracht aan het Aziatische land.

Het zou niet de eerste keer zijn dat er rellen plaatsvinden als een buitenlands staatshoofd op bezoek komt. „Maar ook zonder Trump was er al flink gereld in India de afgelopen tijd”, aldus India-expert Jos Bartman tegenover BNR Nieuwsradio.

Voor de komst van Trump nam India allerlei speciale maatregelen. Zo werd er een speciale muur gebouwd, waardoor de hoge gast de sloppenwijken niet hoefde te zien tijdens zijn bezoek.

Reageer op artikel:
Negentien doden in India bij gevechten daags na bezoek Trump
Sluiten