Metro
Metro Nieuws 25 feb 2020 / 11:55 uur

Nederlanders vast in hotel Tenerife, ook coronavirus in Tirol

Een hotel op het Canarische eiland Tenerife is op slot gegaan. Dat gebeurde nadat het coronavirus bij een Italiaanse toerist (69) werd vastgesteld. 

In het H10 Costa Adeje Palace hotel zijn onder de ongeveer duizend vakantiegangers, onder meer twee Nederlanders van Corendon en vijf reizigers van Sunweb. In totaal zouden er zeker 13 Nederlanders in het hotel aanwezig zijn. Ze mogen het hotel veertien dagen lang niet verlaten en worden getest op het virus.

In het ziekenhuis

De Italiaanse toerist is een arts die al een week op vakantie was op het eiland. Hij komt uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije, waar het virus ook is uitgebroken. Hij ligt in het ziekenhuis.

Nederlanders

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt nu uit hoeveel Nederlanders precies in het hotel zijn. „De reisleiding heeft telefonisch contact met de gasten. Het hotelmanagement volgt de bevelen van de Spaanse autoriteiten op", aldus een woordvoerder van Corendon. „De gasten wachten op hun kamer verdere instructies af. Het is een complete lockdown, net zoals bij het cruiseschip."

Onder de toeristen zijn in elk geval 110 Belgen die reizen met touroperator TUI, en 2 Belgen die met Corendon reizen. Waarschijnlijk zitten er ook Nederlanders die met TUI reizen in het hotel. De touroperator zegt „al het mogelijke te doen om hen zo snel mogelijk van de situatie op de hoogte te stellen en een alternatieve oplossing te bieden".

Behalve TUI en Corendon verkopen ook D-Reizen en Sunweb reizen naar dit hotel in de populaire vakantieplaats.

Wintersportgebied

Ook in Tirol zouden twee gevallen van het coronavirus bekend zijn. Twee mannen van 24 zouden besmet zijn geraakt met het virus in het wintersportgebied. Volgens Oostenrijkse media hebben de mannen het virus opgelopen in Italië, dat dichtbij Tirol licht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlanders vast in hotel Tenerife, ook coronavirus in Tirol
Sluiten