Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 feb 2020 / 16:50 uur

Moordverdachte liquidatie-proces Caloh Wagoh vrijgelaten

Roël T., die verdacht wordt van de moord op Justin Jap Tjong, de man die een vergismoord had uitgevoerd in Utrecht januari 2017, komt op vrije voeten.

De rechtbank vindt dat het Openbaar Ministerie de verdenkingen tegen T. niet duidelijk genoeg heeft gemaakt en laat hem dus vrij.

Moordopdrachten

De 57-jarige T. is een van de verdachten in het moordproces rond motorclub Caloh Wagoh. Hij werd eind vorig jaar opgepakt en stond deze week voor het eerst terecht in het moordproces rond motorclub Caloh Wagoh. Hij zou Jap Tjong hebben gedood om zijn zoon Ferrel te sparen, betoogde het OM. Ferrel was met Jap Tjong en nog iemand betrokken bij de vergismoord op Hakim Changachi.

Het proces, Eris genaamd, gaat in totaal over 11 moordopdrachten, gericht op zestien mensen, waarvan er vijf ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Daarnaast draait het onderzoek ook nog om onder meer het beschieten van een woning, mishandeling en vuurwapenbezit.

Link met Taghi

Het Openbaar Ministerie liet weten dat Ridouan Taghi, die eind vorig jaar opgepakt werd, in totaal gelinkt wordt aan negen liquidatieopdrachten in het proces Eris. Drie mensen werden daarbij daadwerkelijk vermoord. Taghi zou ook de opdrachtgever voor deze moord zijn.

Amsterdammer Jap Tjong wilde volgens het OM niet meer meedoen om het eigenlijke doelwit te doden. Ferrel zou daarna uit angst voor de toorn van Taghi zijn vader om hulp hebben gevraagd en die klopte vervolgens aan bij Delano R., hoofdverdachte in het proces rond de motorclub. Uiteindelijk zou vader zelf de goede vriend van zijn zoon hebben vermoord.

Kroongetuige

T., die ook lid is van Caloh Wagoh, verwerpt alle verdenkingen. „Helemaal niets van waar", aldus zijn advocaat. „Vader hoort niet thuis in dit proces." Volgens hem is de verdenking alleen gebaseerd op een verklaring van de kroongetuige in dit proces, Tony de G., en ook hij zou niet naar T. hebben gewezen als betrokkene bij deze moord. Zoon Ferrel T. is vorig jaar veroordeeld tot 26 jaar cel wegens de (vergis)moord op Hakim Changachi, op 12 januari 2017 in Utrecht.

Taghi is echter geen verdachte in dit proces. Hij is al hoofdverdachte in Marengo, het andere grote liquidatieproces. Inleidende zittingen in die zaak staan vanaf volgende week op de rechtbankrol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moordverdachte liquidatie-proces Caloh Wagoh vrijgelaten
Sluiten