Metro
Metro Nieuws 1 feb 2020 / 15:51 uur

Man gijzelt ruim twintig kinderen op ‘verjaardagspartijtje’

Een man in India heeft meer dan twintig kinderen gegijzeld nadat hij hen had uitgenodigd voor een nep verjaardagsfeestje van zijn 1-jarige dochter. Hij sloot de jonge ‘feestgangers’ op in de kelder onder zijn huis, zo meldt de BBC.

De kinderen waren tussen de 6 maanden en 15 jaar oud en zijn allemaal in veiligheid gebracht.

Gijzeling

De politie omsingelde het huis van de man in de noordelijke plaats Farrukhabad. Na tevergeefse pogingen om de man zich proberen over te laten geven, drong de politie uiteindelijk zelf het gebouw binnen. De gijzeling duurde tien uur en de gijzelnemer werd na een vuurgevecht met agenten doodgeschoten.

De man was eerder gearresteerd voor moord. De lokale politie gelooft dat de gijzeling daarmee te maken had. „Hij geloofde dat de lokale bevolking verantwoordelijk was voor zijn arrestatie in de moordzaak, en dus nam hij op deze manier wraak", zo liet een woordvoerder weten.

Vrouw van de gijzelnemer

De vrouw van de gijzelnemer werd door inwoners van het dorp aangevallen toen ze probeerde te vluchten. Volgens de politie werden er bakstenen naar haar gegooid. In het ziekenhuis is ze uiteindelijk overleden aan haar verwondingen. Het is onduidelijk of ze bij de opsluiting van de kinderen was betrokken.

Reageer op artikel:
Man gijzelt ruim twintig kinderen op ‘verjaardagspartijtje’
Sluiten