Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 feb 2020 / 21:14 uur

Maandag zware ochtendspits en hinder op spoor verwacht door storm

Weggebruikers moeten maandagochtend vanwege harde windstoten rekening houden met een zware ochtendspits, waarschuwt de ANWB. Ook is de kans op hinder op het spoor erg groot. 

Doordat de storm Ciara zondagavond tegen 20.00 uur nog niet is gaan liggen, blijft het maandagochtend hard waaien.

Geen filerecord

„We verwachten een onstuimige dag met windstoten tot 100 kilometer per uur", zegt een woordvoerder van de ANWB. „Het is vooral heel verraderlijk." De verkeersdienst denkt niet dat filerecords zullen worden gebroken. „De maandag is niet de drukste dag van de week en februari is ook niet de drukste maand, maar het zal zeker een zware spits worden."

Schade herstellen

De zware windstoten zullen ook impact hebben op het treinverkeer. De NS verwacht dan ook dat het treinverkeer maandag nog last heeft van de problemen die de storm zondag veroorzaakt. Zondag waaiden door de harde storm bomen op het spoor. Ook is de bovenleiding op enkele plaatsen beschadigd. Storingsploegen van ProRail werken de hele nacht door om zoveel mogelijk schade te herstellen.

Wat de precieze impact is voor het treinverkeer maandagochtend, is niet in te schatten. Maar er wordt niet met een aangepaste dienstregeling gereden. Er worden wel aanpassingen gedaan, zoals kortere treinen. Daarom adviseert de NS reizigers van te voren de reismogelijkheden te checken en kort voor vertrek de actuele informatie op de reisplanner te raadplegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maandag zware ochtendspits en hinder op spoor verwacht door storm
Sluiten