Metro
Metro Nieuws 4 feb 2020 / 07:50 uur

Kleine bakkers verzamelen voor juniorversie Heel Holland Bakt

Jan Slagter, omroepbaas van MAX, kan opgelucht ademhalen. Zijn kijkcijferhit Heel Holland bakt krijgt een versie met kinderen. 

Slagter sprak die wens al uit in het AD in december en bevestigde maandagavond bij RTL Boulevard dat het programma met bakkertjes er gaat komen.

Met (groot)ouders

De kijkcijferhit met bakfans is ook onder kinderen enorm populair, zegt Slagter. Daarom is het tijd voor een Heel Holland Bakt junior. De omroepbaas ziet het voor zich dat de jonge bakkers met ‘ouders of grootouders’ aan de zijde meedoen.

Wanneer de juniorversie op de buis is, is nog niet bekend. Het programma zal worden uitgezonden op NPO 3. Van de reguliere versie is momenteel het zevende seizoen te zien, gepresenteerd door André van Duin. Volgende week zondag wordt daarvan de finale uitgezonden.

Doorbakken

Irene Moors vindt het een dankbare taak dat ze André van Duin dit seizoen kon opvolgen als presentator van het napraatprogramma van Heel Holland Bakt. Toen ze eraan begon wist bijna niemand dat zijn inmiddels overleden echtgenoot Martin Elferink ernstig ziek was, zegt ze in De Telegraaf.

„Het is inmiddels wel duidelijk waarom ik voor het programma ben ingezet”, vertelt de presentatrice van Doorbakken. „Ik begreep het daarom meteen dat André meer tijd in zijn agenda wilde vrijmaken om bij Martin te zijn. Hij is een van de grootste lieve schatten die ik ken en ik vind het vreselijk wat hem nu is overkomen.”

Of Irene Moors ook volgend jaar André van Duin zal vervangen is nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleine bakkers verzamelen voor juniorversie Heel Holland Bakt
Sluiten