In het nieuws

Kijken en vooral aanraken op 75ste Huishoudbeurs

Kijken en aanraken op Huishoudbeurs

Foto van 'Iris Hermans'

24 FEB 2020

Schimmelsprayquiz tot fijn proefparadijs en aandoenlijke felroze varkenspootvibrators op Huishoudbeurs.

Buiten waait het zo stevig dat het annuleren van vele carnavalsoptochten geen storm in een glas bier is gebleken, binnen in RAI Amsterdam, waar de 75ste editie van de Huishoudbeurs in volle gang is, loopt het op een heel andere manier storm. Waar het ooit een echt huisvrouwbolwerk was, vol vrouwen met huishoudgeld van vaders de man mee, naarstig op zoek naar wasmiddelen, Brinta en eventueel een nieuwe krulspeldenset, is het anno 2020 een drukbezocht event waar van alles en iedereen op afkomt en waar van alles voor je keuken tot intiemste regio -en alles ertussenin- kan worden geshopt en beleefd.

Altijd blijven lachen, lacht Patty Brard

Go Patty

„Klein wiefke in het echt.” Twee vrouwen graaien in de huispakkenbak van Patty Brard en kijken met een schuin oog naar Patty zelf, die iets verderop met een continue lach op de foto gaat met iedereen die maar in de rij aansluit. Alles ter promotie van haar nieuwe huislijn vol panterprint en zeker hier, waar het roofdier op trolley tot heuptas terugkomt, gaat alles als warme broodjes. Ontluikende liefdes ontstaan tussen de bijbaanstudenten die deze week komen bijverdienen, wanneer ze in hun pauze ‘even samen een rondje beurs’ doen in hun matchende Milka-, Maoz- of andere merk-kleding, dikke-vriendinnen-vriendschappen worden hier gevierd met koffie, taart en soms ook een tattoo van Dean Saunders in hal 1 en ook vele echtparen lopen gearmd rond, met een shopper in de vrije hand.

Vouchers

Hij maakt er een echte show van, deze quizmaster

De producten worden op de meest ludieke manieren en soms door de meest aantrekkelijke of in elk geval opvallendste personen aangeprezen, waarbij sommigen niet heel merkvast blijken. De man die vorige beurs nog het Robijn-prijzenrad bediende, is nu de quizmaster in het HG-spel, met onder meer flessen schimmelspray (voor de badkamer) en vouchers als inzet. Z’n haar is nog steeds afwezig, z’n teksten onverminderd spitsvondig: „voulez voucher avec moi ce soir?” Stagiair Liam uit het ROC-studentteam wijst naar het Instagrammable gele selfiebad met nog meer Instagrammable gele badeendjes erin. Het staat er schuin en ietwat verloren bij, „er is net iemand doorheen gezakt en er heel snel vandoor gegaan.” ‘Smile!’ staat erboven, dat doet Liam dan maar.

Beetje doorgezakt (het bad)

Batterij in het zakje

Met 120 batterijen zijn Ali en Carla Phagoe vanuit Den Haag naar RAI Amsterdam gekomen, om ze in te leveren bij de stand van STIBAT (Stichting Batterijen) en zo een batterijtje bij te dragen aan een beter milieu. Aan het einde van de beurs wordt een reischeque uitgereikt aan de grootste batterijverzamelaar. Ze stoppen er telkens tien in een zakje, waarna dat in de verzamelbak wordt gedeponeerd. Tijdrovend klusje, „volgende keer kunt u dit beter thuis doen”, tipt batterijman Henk. Ietwat beteuterd lezen ze de winnaar tot nu toe op het bordje: ‘Sylvia van de Logt, 49 zakjes’. „Dat zijn dus 490 batterijen...” Peanuts, want voorgaande jaren was er altijd weer een vrouw die op de laatste dag met duizenden aankwam, zo weet Henk. De batterijen worden gerecycled, „wist je dat de meeste kaasschaven van oude batterijen zijn gemaakt?”

Ali en Carla hebben er 120 ingeleverd, helaas niet genoeg voor de hoofdprijs, maar het batterijtje bijdragen aan een beter milieu geeft wel een goed gevoel

Regenbar en plantendokter

In Hal 7 is het een fijn paradijs voor alle soorten proevers. Minuscule tostivierkantjes, bekertjes nasi, blokjes/plakken/driehoekjes kaas van geit tot vegan en Jersey-koe, falafelballen, vega kipvingers -of „nepkip”-: van alles wordt aan/in de bezoekersmond gebracht die ‘vandaag zeg ik geen nee’ als beurscredo lijkt te hebben. Bij de Rainbar van biermerk Rainbeer verdwijnen mensen getooid in regenkledij voor even het houten chaletje in, waar ze de regen aan den regenjas kunnen ondervinden, onderwijl nippend van het miniglaasje bier gemaakt van regenwater. „De smaak is zachter”, licht oprichter Wietse Visser toe. Zonnig type, maar oh zo blij als het regent: „No rain, no beer, is ons motto.” 

Proost met regenwaterbier

Iris van Vliet aka Mama Botanica zit in een knus groen hoekje, het vijftal half ontklede vrouwen in massagestoelen op rechts daargelaten, tussen de planten, iets waar deze plantendokter zich thuis bij voelt. ‘Mijn calathea beweegt z’n bladeren niet meer’, kreeg ze als laatste vraag. „Komt door de winter, dan hebben ook planten wat minder energie.” Op Instagram weten vele plantenliefhebbers haar te vinden, hier is het rustig. Haar vriend Bow Evers heeft wel een idee waardoor dat komt. Plastic planten, knikt hij gedecideerd het vrolijke hoofd. „Veel van de vrouwen hier hebben die, en de anderen weten al precies hoe ze hun kamerplanten moeten verzorgen.”

Mama Botanica en haar Bow

Tril- en dril

Op een paar tril- slash drilbanden, normaal bedoeld voor veelal vrouwen die zonder echte inspanning van hun eigen banden hopen af te komen, staan nu gebroeders Gino (13) en Kyano (8) te shaken. Moeder Rebecca en oma Els moeten erom lachen. „Ze hebben net zo’n beetje heel hal 7 leeg opgeten, laat ze maar even lekker trillen.”

Gebroeders Gino en Kyano, lekker even trillen na heel hal 7 te hebben opgegeten

In de rij bij de toiletten gaan de gesprekken over wel of niet ‘dat ene’ kopen („ik ben in een Heksenkaas-dubiootje”), in de niet heel nabijgelegen hal 12, die vast en zeker tot menig stappentelpieken leidt, wordt ook getwijfeld. „Ook vrouwen die het nog nóóit is gelukt, lukt het met deze Womanizer Extra.” Een verkoopster van seksspeeltjes demonstreert het zuigende minigevaarte op de onderkant van de duim van een jonge bezoekster die het nog niet zo weet. „Of misschien deze”, drukt ze nu een aandoenlijk felroze varkenspootvibrator op de duim, waarna ze een joekel van een zwarte erbij tovert. „Of déze!” Het meisje deinst achteruit. „Is inderdaad voor de meer ervaren gebruikster”, beaamt de verkoopster met een grijns, „al had ik net nog iemand die hem veel te soft vond.”

Trillend fietszadel

Haar eerste keer was ruim twee decennia geleden. Niet als bezoeker, maar als patatschepper als studentenbijbaantje. Van friet naar beursmanager: Nicole Babay blaast dit jaar tien kaarsjes uit en viert net als de jarige Huishoudbeurs die de 75ste editie aantikt, een jubileum. De patatstand -„ik geloof van Remia”- is er nog steeds, zij zelf stopt na dit jaar. Het waren tien mooie jaren, waar geen elke dag, laat staan jaar, hetzelfde was. „En nu heb ik zin in iets nieuws.” De beurs staat bekend om de noviteiten en die van een jaar of acht geleden vergeet ze nooit meer. Een trillend fietszadel, net toen ze de beurs mocht openen met Prinses Máxima toen nog. Babay maakte er een grapje over tijdens haar openingsspeech, „ze moest lachen.”

Beursmanager Nicole Babay als stralende middelpunt

Ze houdt van contrasten, wat ook op de beurs is terug te vinden. Zo is er nu een groot plein van #zokanhetook, vol met vleesvervangers. „Maar we hebben ook overal stands van Dunkin’ Donuts die ook jarig is en het viert met duizenden knalroze donuts waarvan het glazuur instant van je tanden af knalt!” Ze praten veel met de bezoekers -„we creëren de beurs samen- vooral via social media en horen zo wat ze wel en niet fijn vonden dat jaar. Zo besloot Babay en haar team vorig jaar de indeling om te gooien. Even wat vernieuwing en verrassing voor de bezoekers. Hun exposanten reageerden bezorgd, ‘weten ze ons nog wel te vinden?’ Na afloop waren zij het juist die het geweldig vonden, „de bezoekers wat minder: ik ben m’n loopje kwijt, hoorden we veel.” Dit jaar is gekozen voor de gulden middenweg. De helft oud vertrouwd, de andere helft vernieuwd. Het programma biedt kortgezegd genoeg invulling om er minimaal vier dagen door te brengen en ja, ze hebben zeker nagedacht over een soort festivalcamping op de beurs, voor de diehardfans „maar we kregen de vergunningen niet rond.”

Beursdebutant?

Haar tip voor beursdebutanten: draag sneakers. „Je legt al gauw een paar kilometer af.” En neem een shopper mee, of nog beter een trolley, want daar past nog meer in. Voor sommigen misschien nog net een brug te ver, „al was ik ooit ook zo’n beetje de eerste die een rolkoffer mee nam naar Lowlands en nu loopt bijna iedereen met zo’n ding!” Het geheim van 75 jaar Huishoudbeurs? Babay hoeft er geen seconde over na te denken. „De vrouwen die ernaartoe gaan als jaarlijkse uitje. Soms zelfs drie generaties, een traditie die wordt overgegeven. Even een dagje helemaal niets, en toch heel veel.”


Verdachte moordzaak Derk Wiersum blijft vastzitten

Verdachte moordzaak Derk Wiersum blijft vastzitten

Politie in de straat waar advocaat Derk Wiersum werd neergeschoten. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

12 MIN

Woensdag werd door de rechtbank Amsterdam bepaald dat Moreno B. (31) verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, voorlopig vast blijft zitten.

Zijn advocaat had gevraagd het voorarrest te beëindigen, maar volgens de rechtbank zijn er te veel harde aanwijzingen tegen B. Dat de toedracht van de moord mogelijk iets anders is geweest dat een grondig voorbereide liquidatie, zoals de advocaat heeft geopperd, acht de rechtbank niet aannemelijk.

Coronamaatregelen


Katten blijken toch gevoelig voor het coronavirus

Katten blijken toch gevoelig voor het coronavirus

Katten blijken toch gevoelig voor het coronavirus. / Foto: Unsplash

Foto van 'Metro en ANP'

57 MIN

Hoewel het wetenschappelijk bewijs nog niet geleverd is en er vooralsnog nauwelijks tot geen informatie beschikbaar is, zijn er wel aanwijzingen dat katten gevoelig zijn voor het coronavirus.

Daarbij kunnen zij dit mogelijk overdragen op soortgenoten. Ook fretten, die eveneens worden gehouden als huisdier, kunnen er gevoelig voor zijn, maar over het overdragen op soortgenoten is van fretten niets bekend. Met het virus besmette dieren zijn voor zover nu bekend niet gevaarlijk voor mensen.

Dat zegt Els Broens, hoofd van het Veterinair Microbiologisch Diagnostisch Centrum (VMDC) van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Ze verwijst naar enkele recente wetenschappelijke experimenten in China, waarbij een handvol katten en fretten door onderzoekers werd geïnfecteerd via de neus. Er werden onder meer poep- en speekselmonsters bekeken en de dieren werden na hun dood ook verder onderzocht.


20 graden! Hoe brengt een weerdienst dat nu?

20 graden! Hoe brengt een weerdienst dat nu?

‘Rokjesdag’ zal zich door de coronacrisis vooral in en om het huis afspelen. | Foto: Colourbox

Foto van 'Erik Jonk'

1 UUR

Met een grote kans op 20 graden, heeft Nederland een heerlijke zondag voor de boeg. Maar hoe brengen weerdiensten dat op het grote publiek over in coronatijden waarin ons wordt gevraagd vooral thuis te blijven?

‘Uitgelezen weertje om er eens lekker op uit te gaan!’. Dat zou de boodschap van weermannen en -vrouwen normaal gesproken zijn bij het weekend dat ons te wachten staat. Twee warme dagen waarbij op zondag het kwik tot 20 graden kan stijgen en er volgens meteorologen lokaal zelfs een kans van 70 procent op een ‘officiële warme dag’ is (20 graden plus).

Rokjesdag nu binnen


Sofie (8) en Daphne (6): 'We vinden het heel erg stom dat we niet naar school kunnen en missen onze juf. We denken dat juf ons nu ook heel erg mist.' | Foto: Pexels

Verschillende leeftijden: hoe beleeft iedereen corona?

Sofie (8) en Daphne (6): 'We vinden het heel erg stom dat we niet naar school kunnen en missen onze juf. We denken dat juf ons nu ook heel erg mist.' | Foto: Pexels

Foto van 'Jorieke van Noorloos'

1 UUR

De één moet wennen aan het thuiswerken, de ander heeft de oorlog nog meegemaakt en is wellicht erger gewend. Maar hoe beleeft iedereen de coronacrisis?

Metro vroeg het aan verschillende mensen met verschillende leeftijden.

Sofie (8) en Daphne (6)


Politie betrapt 'nepdode' in India die lockdown wil omzeilen

Politie betrapt 'nepdode' in India die lockdown wil omzeilen

In India kunnen veel arbeidsmigranten niet meer terugkeren naar hun dorp. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Een man uit Kashmir heeft gedaan alsof hij dood was om de reisbeperkingen in zijn land te omzeilen. De 70-jarige Indiër slaagde volgens de politie bijna in zijn opzet: hij kon meerdere controleposten passeren voordat hij door de mand viel.

In India zijn veel mensen gestrand door een landelijke lockdown die verspreiding van het coronavirus moet voorkomen. Zo kunnen arbeidsmigranten die hun werk verliezen bijvoorbeeld niet meer terugkeren naar hun dorpen in andere delen van het land.

Hoofdwond


Zin om te trainen? Doe dan mee met deze live sportmiddag

Zin om te trainen? Doe dan mee met deze live sportmiddag

Meedoen kan op elk moment én doe je met mensen uit onder meer Spanje, Luxemburg, Frankrijk en België. | Foto: Pexels

Foto van 'Metro'

2 UUR

Ben je het binnenzitten inmiddels al zat en zijn alle puzzels ook al gelegd? Trek zaterdag je sportkleren weer uit de kast, want dan organiseert fitnessketen Basic-Fit een gratis sportmiddag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

De regering heeft onlangs besloten dat onder meer alle sportscholen in Nederland tot tenminste 28 april gesloten blijven. Dat betekent dat er alleen al voor Basic-Fit 185 ruimtes gesloten blijven. In de rest van Europa blijven de sportscholen echter ook dicht, waardoor de fitnessketen maar liefst 784 sportscholen moet sluiten. En daar hebben ze nu iets op bedacht.

Internationaal


Dodental corona stijgt met 134, 447 extra ziekenhuisopnames

RIVM: 134 sterfgevallen door corona, 447 extra ziekenhuisopnames

Het aantal mensen dat in Nederland aan het coronavirus is overleden, is met 134 gestegen naar 1.173. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Het aantal mensen dat in Nederland aan het coronavirus is overleden, is met 134 gestegen naar 1.173. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een dagelijkse update. 

Verder zijn er 447 patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege besmetting met het COVID-virus. Het is niet duidelijk hoeveel van hen al ontslagen zijn. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd.

Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 1019. In totaal zijn er nu 13.614 besmettingsgevallen bekend. Daarvan zijn 5.159 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en 1.173 mensen zijn eraan overleden. Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.


Gevangenisstraf voor 1 aprilgrap over corona in Thailand en Taiwan
Likeability of5

Gevangenisstraf voor 1 aprilgrap over corona in Thailand en Taiwan

Meerdere landen in Azië dreigen met straffen voor 1 aprilgrappen over het coronavirus. Foto: Getty Images

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Meerdere landen in Azië dreigen met straffen voor 1 aprilgrappen over het coronavirus. Deze landen vinden grappen in de huidige crisis volstrekt ongepast.

Bovendien is het al moeilijk om betrouwbaar nieuws van nepnieuws over de coronaziekte COVID-19 te onderscheiden. Door alle grappen zou dit nóg lastiger worden.

Overtreding van de wet


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of6

Sudoku

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


RIVM: verspreiding coronavirus daalt al sinds 16 maart
Likeability of3

RIVM: verspreiding coronavirus daalt al sinds 16 maart

Het virus wordt „aanzienlijk minder" overgebracht dan twee maanden geleden. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 11:59

De verspreiding van het coronavirus in Nederland neemt af. Dat betekent dat het virus „aanzienlijk minder" wordt overgebracht dan twee weken geleden. 

Dat is de conclusie van het Outbreak Management Team (OMT). In het OMT zitten onder andere Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en enkele virologen.

Afvlakking


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Eerste corona-ademapparaten eind april verwacht

Eerste corona-ademapparaten Demcon eind april verwacht

De intensivecareafdelingen van de ziekenhuizen zien een toename van het aantal patiënten. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 11:04

In de week van 20 april zal het Nederlandse bedrijf Demcon de eerste 50 beademingsapparaten leveren. Dat meldt minster Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

De intensivecareafdelingen van de ziekenhuizen zien door de coronacrisis een toename van het aantal patiënten. Daardoor dreigt een tekort aan beademingsapparaten, terwijl deze wel nodig zijn voor sommige coronapatiënten.

Het kabinet heeft verschillende bedrijven opdracht gegeven beademingsapparatuur te leveren. Nederland heeft inmiddels 2000 beademingstoestellen besteld. Bij het Nederlandse bedrijf Demcon 500 stuks, bij het Duitse Dräger ook 500 en bij gezondheidstechnologiebedrijf Philips 1000 apparaten. Afgelopen zaterdag zijn de eerste 100 Philips-apparaten binnengekomen.


‘HEMA vreest faillissement door coronacrisis’
Likeability of5

‘HEMA vreest faillissement door coronacrisis’

De omzet van de warenhuisketen is enorm gedaald, waardoor het bedrijf vreest voor zijn voortbestaan. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:54

HEMA is bang een langdurige coronacrisis niet te overleven. De omzet van de warenhuisketen is enorm gedaald, waardoor het bedrijf vreest voor zijn voortbestaan. 

Daarom neemt HEMA maatregelen, zoals het deels inhouden van de huur. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Afgelopen week stuurde HEMA-topman Tjeerd Jegen een brief aan de verhuurders. Deze brief is in handen gekomen van de krant.

Verlies


like
user_b7a9854e14e8edfa66c7dc3e8fa7f91de0bfc6fe_avatar

Huizenmarkt lijdt nog niet onder coronacrisis

Huizenmarkt lijdt nog niet onder coronacrisis

Het virus lijkt de afgelopen weken zelfs een omgekeerd effect te hebben. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:19

Ondanks alle overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, loopt de woningmarkt nog opvallend goed door. Er worden nog steeds huizen verkocht en het aantal hypotheekaanvragen is de afgelopen tijd zelfs gestegen. 

Dat stellen NVM-voorzitter Onno Hoes, Lana Gerssen, voorzitter van NVM Vakgroep-Wonen, en De Hypotheker.

Omgekeerd effect


Wilde geiten veroveren verlaten stad in Wales
Likeability of5

Wilde geiten veroveren verlaten stad in Wales

De berggeiten leven normaal gesproken op het rotsachtige land in de buurt van Llandudno. | Foto: Getty Images

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:44

Ook in het kleine stadje Llandudno in Wales zitten alle bewoners vanwege het coronavirus in hun eigen huis opgesloten. Het is er zelfs zo rustig dat een kudde wilde geiten door de lege straten struint. 

De berggeiten leven normaal gesproken op het rotsachtige land in de buurt van Llandudno. Eens in de zoveel tijd komen de geiten wel wat dichterbij, maar op de straten waren ze tot nu toe zelden te zien.

Heggen snoeien


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Prostitutie gaat gewoon door ondanks coronavirus
Likeability of3

Prostitutie gaat gewoon door ondanks coronavirus

Op de Wallen is het stiller dan ooit, toch blijven sekswerkers in het hele land doorgaan met werken. Nu zelfs vanuit huis. | Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:09

Ondanks het verbod op het uitoefenen van „contactberoepen" blijven sekswerkers blijven gewoon aan het werk. Dit doen ze vaak uit financiële noodzaak.

Op de wallen is stiller dan ooit, maar dat betekent niet dat de sekswerkers niet doorgaan met werken. Ze werken nu zelfs vanuit huis. Dat stellen Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico en het medium Pointer (KRO-NCRV) vast na onderzoek.

Advertenties


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

‘Wuhan sluiten voorkwam 700.000 besmettingen in China’
Likeability of5

‘Wuhan sluiten voorkwam 700.000 besmettingen in China’

Door de verspreiding van het virus te vertragen, konden andere grote steden alvast maatregelen instellen. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:29

Door de Chinese stad Wuhan kort na de uitbraak van het coronavirus af te sluiten, heeft het land kunnen voorkomen dat nog 700.000 mensen besmet raakten.

Dat schrijven onderzoekers uit China, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in het wetenschappelijke tijdschrift Science.

Drastische stap


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

NS verlengt speciale basisdienstregeling
Likeability of5

NS verlengt speciale basisdienstregeling

De NS verlengt de speciale basisdienstregeling voorlopig tot en met 28 april. | Foto: ANP / Remko de Waal

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De NS verlengt de speciale basisdienstregeling voorlopig tot en met 28 april. Dat maakt het bedrijf bekend nadat dinsdagavond duidelijk werd dat de geldende maatregelen tegen het coronavirus verlengt worden. 

De NS besloot op 21 maart minder treinen in te zetten omdat mensen door de maatregelen veel minder de trein pakken. Met de regeling kunnen mensen met een vitaal beroep of zij die om een andere reden genoodzaakt zijn om te reizen toch de trein blijven gebruiken.

Twee treinen per uur


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Maatregelen nog tot 28 april van kracht
Likeability of6

Maatregelen nog tot en met 28 april van kracht

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, blijven in ieder geval nog tot dinsdag 28 april van kracht.

Dat maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie.

Sportclubs, musea en kappers


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_204aa5fd76a5d6743e36dcd0a6634f504feef3b0_avatar

5x positief nieuws: Nederlanders teruggehaald, het coronalied en meer
Likeability of3

5x positief nieuws: Nederlanders teruggehaald, het coronalied en meer

Prada maakt in plaats van mode momenteel medische mondkapjes en overals. | Foto: Getty Images

Foto van 'Alrik de Jong'

GISTEREN

Het positieve nieuws van dinsdag 31 maart. Honderden Nederlanders teruggehaald uit het buitenland, modemerken produceren massaal mondkapjes, het coronalied en meer.

Pessimisme leidt tot onverschilligheid, optimisme tot daden. Daarom houdt Metronieuws je dagelijks op de hoogte van het positieve nieuws op deze in crisis verkerende wereld.

Het positieve nieuws van 31 maart


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar