Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 feb 2020 / 09:19 uur

Jackie Chan looft 130.000 euro uit voor remedie tegen coronavirus

Jackie Chan heeft een beloning uitgeloofd voor degene die met een remedie tegen het nieuwe coronavirus komt.

De acteur en stuntman uit Hongkong kondigde dat aan op het Chinese socialmediaplatform Weibo. „Wetenschap en technologie is de sleutel om het virus te overwinnen", zegt de acteur.

Bedanken

Hij vervolgt dat hij gelooft dat veel mensen dezelfde gedachte hebben en hopen dat een remedie zo snel mogelijk ontwikkeld kan worden. „Ik heb nu een ‘naïef’ idee. Ongeacht welk individu of welke organisatie ermee komt, wil ik bedanken met 1 miljoen yuan (omgerekend 130.000 euro)."

De inmiddels 65-jarige filmster benadrukt dat het niet om geld gaat. „Ik wil niet zien hoe de ooit bruisende straten leeg staan en toekijken hoe mijn landgenoten vechten tegen een virus tot sommigen daaraan sterven, terwijl ze van het leven zouden moeten genieten."

Chaotische toestanden

In Hong Kong heeft de onrust over het coronavirus geleid tot chaotische toestanden in supermarkten. De autoriteiten waarschuwen dat ‘onjuiste geruchten’ over tekorten aan producten als toiletpapier en rijst leiden tot ‘paniekaankopen en zelfs chaos’.

„Het was enorm druk", bevestigt een 32-jarige Britse docente die woensdagochtend naar een supermarkt ging in de metropool. „Iedereen greep zo veel mogelijk toiletrollen. Pakken en pakken vol toiletrollen."

In Hongkong zijn tot dusver zeker 21 besmettingen gemeld met het virus, dat wereldwijd aan ruim 560 mensen het leven heeft gekost. De metropool heeft de meeste landsgrenzen met de rest van China gesloten, maar de invoer van goederen gaat volgens de overheid gewoon door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jackie Chan looft 130.000 euro uit voor remedie tegen coronavirus
Sluiten