Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Hotel Innsbruck in quarantaine om corona, nog drie doden in Italië

De autoriteiten in Innsbruck hebben een groot hotel in het centrum van de stad in quarantaine geplaatst vanwege het nieuwe coronavirus.

In het Grand Hotel Europa heeft een Italiaanse receptioniste gewerkt die het virus heeft opgelopen. Ook haar woning in Innsbruck is geïsoleerd.

De eerste gevallen van het virus in Oostenrijk zijn dinsdag in Innsbruck gemeld. Het zijn twee Italiaanse mannen van 24 jaar oud die daar wonen. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Nog drie doden in Italië

In Italië zijn vandaag nog eens drie mensen aan het virus overleden. Het brengt het aantal doden in het Zuid-Europese land op tien. De laatste drie overleden patiënten zijn tachtigers uit de regio Lombardije, zegt het hoofd van de civiele beschermingsdienst. Landelijk zijn volgens deze Angelo Borrelli 322 besmettingen vastgesteld.

Het virus grijpt vooral om zich in heen in de noordelijke regio’s Lombardije en Veneto, die erg belangrijk zijn voor de Italiaanse economie. Minister Roberto Speranza van Volksgezondheid zegt dat buurlanden hebben beloofd de grenzen niet te sluiten. Dat zou volgens de bewindsman een „disproportionele en ineffectieve” maatregel zijn.

Hotelcomplex op Tenerife

Ook op het Canarische Eiland Tenerife is dinsdag een hotelcomplex in quarantaine geplaatst. De circa duizend gasten, onder wie enkele Nederlanders, worden getest op het virus. Ook moeten ze veertien dagen in quarantaine blijven nadat een Italiaanse toerist het virus bleek te hebben.

Van de dertien Nederlanders die in quarantaine zitten in Hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife zijn geen aanwijzingen dat zij zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.