Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Herfstweer in aantocht: ‘Kans op storm’

Het weer zal vanaf aanstaande zondag flink omslaan. De verwachting is dat het onstuimig gaat worden met kans op een zuidwesterstorm.

Volgende week zal het weer naar alle waarschijnlijkheid zeer wisselvallig blijven, met elke dag regen en veel wind. De kans op een storm is aanzienlijk.

Dinsdag trekt volgens Weeronline koudere lucht ons land in en is er kans op winterse neerslag. Deze week wordt voor woensdag, donderdag en vrijdag nog rustig weer verwacht, droog en met regelmatig zon.

Straalstroom

Vooralsnog zal echt winterweer uitblijven. De omslag die het weer naar verwachting doorgaat in het weekend, zal resulteren in vlagen van harde wind.

Deze straalstroom, een sterke wind op ongeveer 10 kilometer hoogte, beweegt zondag en begin volgende week van west naar oost boven de Atlantische Oceaan. Deze wind is enorm sterk met windsnelheden van wel 400 kilometer per uur.

Deze straalstroom komt niet alleen en brengt de nodige depressies mee naar ons land. Het maakt daarom de weersverwachting wat lastig. In korte tijd kan een krachtige straalstroom namelijk uitgroeien tot een stormdepressie. Wat je dan precies kunt verwachten is onduidelijk.

Zacht

Zaterdag zal het nog droog blijven. Maar al snel zal de bewolking en later regen toenemen. Zondag wordt nat met veel wind. De kans bestaat dan al op zeer zware windstoten van 100 kilometer per uur.

Wat temperatuur betreft zal het volgende week met 10 graden zacht blijven voor de tijd van het jaar. Vooral woensdag en donderdag is er kans op storm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.