Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 feb 2020 / 08:54 uur

Greta Thunberg krijgt eigen slakkensoort

Een nieuwe soort slak, die onlangs werd ontdekt op het Aziatische eiland Borneo, is vernoemd naar de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Dat meldden verschillende media, die zich baseren op Biodiversity Data Journal.

De slak – officieel Craspedotropis gretathunberga – heet zo omdat het weekdiertje volgens onderzoekers net als Thunberg problemen moet oplossen die het niet zelf heeft veroorzaakt. De slak kan slecht tegen droogte, extreme temperaturen en de afname van bosgebieden.

Generatie erkennen

Het nieuw ontdekte diertje is ongeveer 2 millimeter groot, heeft grijze tentakels en draagt een holle schelp. „Deze slak naar Greta Thunberg vernoemen is voor ons een manier om haar generatie te erkennen, die verantwoordelijk zal zijn voor het oplossen van problemen die ze zelf niet hebben gecreëerd", zei een van de onderzoekers. De 17-jarige Thunberg heeft laten weten blij te zijn met de naam van de nieuwe slakkensoort.

De tiener begon in 2018 met een ‘schoolstaking voor het klimaat’ buiten het parlement in Zweden. Ze groeide uit tot een van de gezichten van de wereldwijde protestbeweging die maatregelen eist tegen klimaatverandering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Greta Thunberg krijgt eigen slakkensoort
Sluiten