Metro
Metro Nieuws 21 feb 2020 / 10:14 uur

Gedenksteen voor model Lotte van der Zee in Oostenrijk

Model Lotte van der Zee is donderdagavond in Oostenrijk herdacht. De twintigjarige overleed vorig jaar tijdens een wintersportvakantie in Westendorf aan de gevolgen van hartproblemen.

Familie en vrienden zijn een jaar later teruggegaan naar de plek waar ze Lotte hebben herdacht. Er werden ballonnen opgelaten en een gedenktsteen gelegd in een kapel dicht bij de plek waar de laatste foto van haar werd genomen.

Eenzelfde soort steen is op een berg gelegd in de plaats waar de familie jaarlijks op wintersportvakantie gaat, schrijft RTV Oost. Op de steen is de naam van Lotte en haar geboorte- en sterfdatum gezet.

View this post on Instagram

Onze parel, ons alles is op woensdagavond 6 maart om 22:47 overleden. Het is super onwerkelijk dat onze lieve Lotte er niet meer is. Onze harten zijn gebrokenπŸ’” Nogmaals willen we jullie allemaal bedanken voor alle steun en hartverwarmende berichten. β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”- Our pearl, our everything passed away on Wednesday evening March 6th at 22:47. It is incredibly surreal that our dearly beloved Lotte is not around us anymore. Our hearts are truly brokenπŸ’” We would like to thank you all again for all the support and heartwarming messages.

A post shared by LOTTE VAN DER ZEE (@lotte_zee) on

Hartritmestoornissen

In 2017 werd Lotte uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld. Ze was twintig toen ze op 6 maart 2019 onwel werd tijdens een wintersportvakantie in Tirol. Het bleek een hartstilstand. Waarschijnlijk is het brugadasyndroom de doodsoorzaak geweest. Deze aandoening kan leiden tot hartritmestoornissen.

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak door de Duitse justitie. De familie mocht het rapport echter niet inzien zonder advocaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gedenksteen voor model Lotte van der Zee in Oostenrijk
Sluiten