Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 feb 2020

Freek Vonk blikt drie jaar na dato terug op haaienbeet

Het is op de dag af drie jaar geleden dat Freek Vonk tijdens een van zijn reizen werd gebeten door een haai. Op Instagram stond hij zondag stil bij het ‘jubileum’.

„Vandaag precies drie jaar geleden werd ik vroeg wakker op de Bahama’s en vertrokken we met de boot om prachtige Caribische rifhaaien te filmen bij het eilandje Bimini. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten verliep die dag iets anders dan gepland…", schrijft de bioloog bij een zwart-witfoto waarop het litteken van zijn haaienbeet te zien is.

„In een vier uur durende operatie, waarbij ik volledig onder narcose was, hebben de chirurgen vervolgens waanzinnig werk verricht aan mijn kapotgebeten bovenarm. Ze hadden meer dan honderd hechtingen nodig om de diepe wonden en loshangende stukken vlees weer netjes vast te zetten", aldus Freek.

Strijd voor behoud haaien

Echt helemaal de oude werd de presentator niet. „Het gevoel in mijn huid heb ik nooit meer teruggekregen, en dat gaat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren. De huid van bijna mijn hele rechterarm is sinds de beet gevoelloos, de huidzenuwen doen het niet meer", schrijft hij. Toch weerhoudt dat hem er niet van zijn werk te blijven doen. „Mijn strijd voor het behoud van haaien gaat natuurlijk onverminderd door, het litteken is daar een permanente herinnering aan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Freek Vonk blikt drie jaar na dato terug op haaienbeet
Sluiten