Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 feb 2020 / 09:52 uur

Fastfoodketen KFC ‘gooit bergen eten weg’

Bij fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) worden enorme hoeveelheden eten weggegooid.

Een medewerker vertelt anoniem tegen RTL Nieuws dat er soms wel „zes vuilniszakken met kip per uur” in de kliko verdwijnen, tot wel „elke dag een paar containers vol”. Andere medewerkers herkennen het beeld van het afval. „Vorige week hadden we acht platen kip over. Dat is echt héél veel. Dan praat je over 100 tot 120 stukken. Soms ben ik wel brutaal, dan vraag ik of ik het mee mag nemen. Dat mag vaak niet.”

Snelle service

Klanten verwachten snelle service en daarom liggen er veel etenswaren gefrituurd en wel klaar in warmhoudkasten, maar dat mag maar een beperkte tijd. Bij KFC zou ‘oude’ kip daarom al na anderhalf uur in de vuilnisbak belanden.

Bij McDonalds worden sinds een paar jaar gerechten pas grotendeels bereid als ze worden besteld. Daardoor wordt er jaarlijks 2000 ton voedsel minder weggegooid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Fastfoodketen KFC ‘gooit bergen eten weg’
Sluiten