Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 4 feb 2020 / 13:25 uur

Eenmaal, andermaal: ‘droomjacht’ met Trump Jr geveild

Een conventie voor trofeejagers, georganiseerd door de Safari Club International (SCI) in het Amerikaanse Nevada heeft een ‘droomjacht’ op de veiling staan. De hoogste bieder gaat een week lang op stap met de zoon van Donald Trump. 

Samen met Trump Jr., zijn zoon en een gids gaat de winnaar dan jagen op olifanten, beren en giraffen. Zoals de organisatie het beschrijft: „Dit jaar brengen wij u Donald Trump Jr., een man die geen introductie nodig heeft en wiens passie voor het buitenleven hem tot de nummer één ambassadeur voor onze manier van leven maakt. Don Jr. deelt dit erfgoed met zijn zoon en gelooft in het doorgeven van deze lessen aan jonge jagers.”

10.000 dollar

De teller van de veiling, die zaterdag wordt gesloten, staat volgens The Guardian inmiddels op 10.000 dollar. Het omstreden evenement heeft meer jachtreizen op de veilinglijst staan. Zo kan er worden geboden op een twee weken durende olifantenjacht in Namibië en een tiendaagse krokodillenjachtexpeditie in Zuid-Afrika.

De opbrengsten van de veiling voor trofeejagers zijn bestemd voor de ‘belangenbehartiging voor jagers en natuurbehoud’. Verwacht wordt dat dit wel zo’n 5 miljoen dollar zou kunnen worden. Het evenement begint woensdag en vanuit de hele wereld reizen er duizenden trofeejagers af naar Nevada.

Jachtsouvenirs meenemen

Obama verbood in 2014 de import van jachttrofeeën. Onder Donald Trump zijn de regels inmiddels echter flink versoepeld. De trofeeën van bijvoorbeeld olifanten en leeuwen kunnen nu weer makkelijker worden ingevoerd het land in. Per geval wordt er bekeken of de ‘trofee’ geïmporteerd mag worden. Ondanks de jachtpassie van zijn zoon, noemde Donald Trump het trofeejagen op de grote dieren een ‘horror show’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eenmaal, andermaal: ‘droomjacht’ met Trump Jr geveild
Sluiten