Max van der Heijden
Max van der Heijden Nieuws 13 feb 2020 / 12:29 uur

Een muur moet voorkomen dat Trump Indiase sloppenwijk ziet

Als de Amerikaanse president Donald Trump 24 en 25 februari India bezoekt zal hij langs een spiksplinternieuwe muur rijden, die daar speciaal voor zijn bezoek wordt neergezet. Achter de muur bevindt zich namelijk een sloppenwijk waarvan de Indiase regering liever niet heeft dat Trump hem ziet.

Een aannemer vertelde tegen persbureau Reuters dat de regering niet wilde dat Trump de sloppenwijk zou zien als hij vanaf het vliegveld de stad Ahmedabad binnenrijdt. „Ik heb de opdracht gekregen de muur zo snel mogelijk af te krijgen, meer dan 150 metselaars werken non-stop om het project op tijd af te krijgen”, vertelde de anonieme aannemer. De overheid gaf toe dat de muur diende om de route van het vliegveld naar de stad mooier te maken, maar ontkende dat het doel was om de sloppenwijk te verbergen.

Trump is overigens niet de eerste buitenlandse regeringsleider of lid van de familie Trump voor wie de Indiase overheid het land tijdelijk verfraait. Toen Ivanka Trump in 2017 de Indiase stad Hyderabad bezocht werden iets minder dan 400 bedelaars opgepakt en naar gevangenissen gebracht. Ook tijdens bezoeken van de Chinese president Xi Jinping en de Japanse premier Shinzo Abe werden delen van het land verfraaid.

Bijeenkomst

Trump komt naar India om met de Indiase premier Narendra Modi te praten over de Amerikaanse band met India die door handelsgeschillen onder druk is komen te staan. Belangrijker voor Trump dan het gesprek met Modi is het evenement ‘Kem Cho, Trump’ (‘Hoe gaat het met je, Trump’). In een stadion gevuld met miljoenen mensen hoopt Trump de stem van de honderduizenden Indiase-Amerikanen binnen te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een muur moet voorkomen dat Trump Indiase sloppenwijk ziet
Sluiten