Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 feb 2020 / 16:19 uur

Duizenden Chinese toeristen gestrand op Bali

Duizenden Chinese toeristen dreigen te stranden op het Indonesische eiland Bali.

De Indonesische overheid kondigde aan vanaf de nacht van woensdag op donderdag alle vluchten van Indonesië naar het vasteland van China te schrappen vanwege het nieuwe coronavirus.

Visum

Minstens 5000 Chinese toeristen zouden momenteel op vakantie zijn op het eiland, zei de Chinese consul-generaal in de Balinese hoofdstad Denpasar. Onder hen zijn tweehonderd mensen uit de Chinese metropool Wuhan, waar het virus uitbrak. Volgens hem heeft niemand symptomen van het virus.

Sommige toeristen zouden vrezen dat ze niet kunnen vertrekken voordat hun visum verloopt. "We hopen dat het immigratiekantoor op Bali de Chinese toeristen helpt die vanwege dit probleem te lang op het eiland verblijven", aldus de consul-generaal.

Angst voor besmetting

Sommige hotels op het eiland verzekerden dat zij bezoekers goed zullen verzorgen tijdens hun langere verblijf, maar er zijn ook hotels die Chinese toeristen afwijzen vanwege de angst voor besmetting met het virus. In Indonesië zijn tot nu toe nog geen gevallen van besmetting met het virus bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duizenden Chinese toeristen gestrand op Bali
Sluiten