Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 feb 2020 / 08:00 uur

Dronken automobilist rijdt vier kinderen dood in Sydney

Een dronken bestuurder van een pick-uptruck heeft in de Australische stad Sydney vier kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar doodgereden en drie anderen ernstig verwond. Dat meldt de politie in Sydney.

De slachtoffers zijn bijna allemaal familie van elkaar. De doden zijn twee zussen, hun broer en een nichtje. De 29-jarige bestuurder is aangehouden en wordt van twintig misdrijven verdacht, waaronder meervoudige doodslag. Hij had volgens de politie teveel gedronken.

Voetpad

Hij ramde met zijn voertuig de kinderen die op het voetpad naast de weg liepen. De broer en zijn zussen kwamen uit een gezin met zes kinderen. De ouders hebben iedereen in het land opgeroepen om voorzichtig te zijn in het verkeer.

De drie kinderen die door de aanrijding gewond raakten liggen in het ziekenhuis. Ze maken het volgens artsen goed en verkeren niet in levensgevaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dronken automobilist rijdt vier kinderen dood in Sydney
Sluiten