Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Democraat Pelosi verscheurt toespraak Trump

De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, heeft veel reacties losgemaakt door een kopie van de tekst van de toespraak van president Donald Trump voor het Congres in het openbaar te verscheuren.

Democraat Pelosi die achter Trump stond, scheurde de toespraak aan flarden terwijl de president het spreekgestoelte nog niet had verlaten.

Pelosi zei tegen Amerikaanse media dat dit volgens haar „het meest hoffelijke was dat ze gezien de omstandigheden kon doen". Ze zei dat ze naar een pagina had gezocht waar iets op stond dat waar was, maar dat ze dat niet had gevonden. Overigens weigerde Trump haar eerder de hand te schudden .

Nooit eerder

Tal van media en politici suggereren dat Pelosi niet alleen het beleid van de president, maar ook het Congres te schande heeft gemaakt. Het is nog niet eerder voorgekomen dat het staatshoofd van het land na zijn toespraak ‘State of the Union’ zo te kijk wordt gezet.

Pelosi stond in 2009 pal voor beleefde omgangsvormen toen ze excuses eiste van Republikeinen die door de toespraak van toenmalig Democratisch president Obama ‘u liegt’ riepen.

Op Twitter werd de actie van Pelosi al snel trending topic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.