Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Creatief? Passagier met tent in vliegtuig tegen coronavirus

In de angst om besmet te worden, circuleren de gekste beelden rond van zogenaamde oplossingen tegen het coronavirus. Zoals de tent van een vliegtuigpassagier.

Pescovitz ontwierp de tent tien jaar geleden al en doopte deze om tot de ‘Under the weather pod’. Niet voor virussen dus, maar om de voetbalwedstrijden van zijn kinderen droog te doorstaan. Redelijk geniaal, vonden ook onder meer vissers die de tent gebruikten.

Goed handen wassen

Afgelopen weekend verscheen het tentje met Pescovitz zelf in het vliegtuig, om uit te testen of de tent ook zou werken in de lucht. Zijn broer schreef er een blog over – blijkbaar keek zijn medepassagier er allerminst van op.

De tent zorgde allicht voor wat extra privacy en personal space, maar voor besmetting heeft de tent waarschijnlijk geen zin. Volgens experts zijn mondkapjes en dergelijke vooral van toepassing op mensen die al besmet zijn. Bovendien is het virus zo klein dat het makkelijk door een mondkapje kan. Voor gezonde mensen is het belangrijk vaak en goed je handen te wassen en afstand te houden tot zieke mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.