Metro
Metro Nieuws 19 feb 2020 / 10:43 uur

Bodybuilders doen recordpoging met eten van mega hamburger

Bodybuilders Olivier Richters en Lorenzo Leeuwe doen binnenkort een recordpoging om de grootste hamburger van Nederland op te eten.

Het record van de Big Daddy, zoals de beruchte hamburger heet, staat nu op negen opgestapelde burgers van in totaal 2,7 kilo. Deze is verkrijgbaar bij hamburgerrestaurant Burgers van Barneveld. De twee hongerige heren zullen daar een recordpoging doen om het beest van een burger, van dit keer 3 kilo, weg te krijgen. „Ik had de burger gezien op Instagram dacht eigenlijk meteen: ‘Dat lukt mij ook wel'”, zegt Lorenzo Leeuwe. „Ik ben een hele grote eter en heb al eens eerder een burger van 2,2 kilo opgekregen. Het leek me leuk om dat persoonlijke record te verbreken.”

En dat gaat Leeuwe niet alleen doen. Samen met Olivier Richters waagt hij begin maart een poging om de enorme hamburger van 3 kilo weg te krijgen. „Het is niet alleen een poging om het record van 2,7 kilo te verbreken, maar het is ook een onderlinge competitie. Olivier is ook een hele grote eter en het is natuurlijk wel de bedoeling om hem te verslaan door de burger eerder op te hebben dan hij", lacht Leeuwe.

Bodybuilders doen recordpoging met eten van mega hamburger
De beruchte 'Big Daddy' met negen burgers / Barbara Achterberg

Grap

De beroemde hamburger staat sinds 2016 op de kaart bij Burgers van Barneveld. Eigenaresse Barbara Achterberg (24) vertelt dat het burgerfenomeen begon als een grap. „Een van mijn vrienden was een grote eter. We moedigden hem aan om een dubbele burger te nemen. En die burger werd steeds groter”, lacht ze. „Ondertussen staat er een negen-laagse burger op de kaart. De twee bodybuilders gaan nu proberen tien burgers te eten.”

Het restaurant in Barneveld heeft een Amerikaanse uitstraling. Klanten kunnen vragen naar de burger-challenge en een poging wagen. „Iedereen mag hem bestellen. Het maakt niet uit of je een enkele neemt of kiest voor negen burgers op elkaar.”

Record

Een keer per week wordt er wel een negen-laagse burger besteld. Maar de meeste bezoekers gaan toch voor minder. Het is slechts één persoon eerder gelukt om de burger van 2,7 kilo weg te krijgen. „Een jongen uit de buurt heeft nu het record.”

Achterberg hoopt dat de krachtpatsers het record kunnen verbreken. „Het blijft lastig voorspellen. Ik hoop dat het ze lukt.” Mochten de bodybuilders de reusachtige burger opkrijgen, gaat de challenge gewoon verder. „Dan zullen we de teller op elf burgers moeten zetten. Al schat ik de kans klein dat iemand 3,3 kilo aan vlees op krijgt.”

Leeuwe schat zijn kansen in ieder geval hoog in. „De burger van 2,2 kilo die ik eerder al een keer at, ging eigenlijk best makkelijk op. Ik denk dat 3 kilo ook wel kan." Al vergt dat wel de nodige voorbereiding. „Op de dag zelf ga ik natuurlijk niets eten en ik denk dat ik ‘s ochtends nog even de sportschool in ga. Hopelijk krijg ik dan extra veel trek."

En ook naderhand zal het eten van de monsterburger nog impact hebben, voorspelt Leeuwe. „Het is niet heel goed voor ons lichaam om zo’n enorme hamburger te eten. Je moet het zeker niet iedere dag doen. De dag erna moeten we daarom ook extra veel sporten om al die calorieën weer te compenseren", legt hij uit.

Dutch Giant

Olivier Richter is een Nederlandse bodybuilder, acteur en model. In Amerika staat hij bekend als The Dutch Giant en had hij rollen in verschillende films waaronder de nieuwste Marvel-film Black Widow met Scarlett Johansson.

Zijn tegenstander Lorenzo Leeuwe is een Nederlandse bodybuilder. De heren bedachten de recordpoging als promotiestunt voor hun webshops. De challenge zal worden vastgelegd en later op Youtube te zien zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bodybuilders doen recordpoging met eten van mega hamburger
Sluiten