Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 feb 2020 / 06:32 uur

Bernie Sanders wint Democratische voorverkiezing New Hampshire

Bernie Sanders heeft de Democratische voorverkiezingen in de Amerikaanse staat New Hampshire gewonnen. Sanders kreeg na telling van 94 procent van de exitpolls 26 procent van de stemmen.

Daarmee won hij nipt van Pete Buttigieg, die 24,4 procent van de stemmen voor zich won. Ook senator Amy Klobuchar liet Sanders achter zich. Zij won 19,7 procent van de stemmen.

‘Einde van Donald Trump’

In zijn speech sprak Sanders van een ‘geweldige’ overwinning. „Deze overwinning is het begin van het einde van Donald Trump”, zei hij. Ook Klobuchar sprak in haar speech stevige woorden over Donald Trump. Zij begon haar speech met: „Ik ben Amy Klobuchar en ik zal Donald Trump verslaan.” De speech werd door luid gejuich ontvangen door haar aanhangers.

Nederlaag

Senator Elizabeth Warren en voormalig vicepresident Joe Biden leden een forse nederlaag in New Hampshire. Warren kwam slechts tot 9,3 procent van de stemmen en Biden tot 8,4 procent. Beide kandidaten verdienen daardoor waarschijnlijk geen steun van gedelegeerden, omdat ze daarvoor minimaal 15 procent van de stemmen in de staat of in een district moeten halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bernie Sanders wint Democratische voorverkiezing New Hampshire
Sluiten