Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 feb 2020 / 11:10 uur

Belgische politie vindt verkleumde migranten in koelwagen

De Belgische politie heeft zondagmorgen acht migranten gevonden in een koelwagen in Geel. De verkleumde verstekelingen zijn in het ziekenhuis verzorgd. De vrachtwagenchauffeur is nog spoorloos.

„Alles begon met een noodoproep vanuit de koelwagen. Iemand heeft het noodnummer gebeld met de melding dat ze daar vastzaten", zegt de officier van de lokale politie Geel-Laakdal-Meerhout. „Via een mastbepaling hebben we kunnen nagaan dat de oproep afkomstig was van de Westelijke Ring. Toen we ter plaatse kwamen, stond er een trekker met een oplegger, een koelcel. Samen met de brandweer hebben we die oplegger opengebroken. We vonden in de container acht mensen die er verkleumd bij zaten."

Nationaliteit nog niet bekend

De hulpdiensten hebben de acht mensen, van wie de nationaliteit nog niet bekend is, naar het ziekenhuis van Geel gebracht. Zes van hen zijn na onderzoek onmiddellijk met de politie meegegaan, twee anderen hadden iets meer verzorging nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische politie vindt verkleumde migranten in koelwagen
Sluiten