Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 feb 2020 / 08:06 uur

Belg besmet met coronavirus

Een van de negen Belgen die vanuit het Chinese Wuhan naar huis zijn gehaald, is besmet met het coronavirus. Dat meldde de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block dinsdag.

De andere acht zouden niet geïnfecteerd zijn. Zij hebben negatief getest.

Geen symptonen

De besmette persoon verkeert in goede gezondheid en vertoont geen ziektesymptomen, meldt VRT Nieuws. De patiënt is overgeplaatst naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. De groep Belgen werd zondag uit de zwaar getroffen Chinese provincie overgevlogen naar Europa. Aan boord van het toestel zaten ook Nederlanders, Fransen, Denen, Slowaken en Tsjechen.

Volgens de GGD zal de besmette Belg de situatie van de Nederlanders niet veranderen. „Ze worden allemaal goed in de gaten gehouden", aldus een woordvoerster. „De procedure die we volgen blijft het zelfde. Alle mensen zijn gezond." De GGD meldde maandagavond dat de vijftien Nederlanders en twee Chinese partners hun quarantaineplek toegewezen hebben gekregen. Dat is thuis of op een centrale plek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belg besmet met coronavirus
Sluiten