Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 4 feb 2020 / 09:13 uur

Baasje na drie jaar herenigd met hond door bierblikje

Het is de nachtmerrie voor huisdierbezitters: de hond of kat raakt zoek. Het overkwam Monica Mathis, maar haar droom krijgt drie jaar na dato toch nog een happy end. 

De Amerikaanse raakte haar hond Hazel kwijt toen deze buiten aan de lijn zat en verhuisde kort daarna van Iowa naar Minnesota: een afstand van 400 kilometer. Redelijk onmogelijk om de hond ooit nog terug te zien, zou je denken.

Bierbrouwerij Florida

Eind januari keek Mathis op Facebook en zag daar een foto van honden op bierblikjes, schrijft lokale zender KSTP En daar zag ze een bekende kop van een bruine terriër mix. „Die lijkt op mijn hond, dacht ik. Sterker nog: ik denk dat het mijn hond is!” De foto was afkomstig van een ludieke actie van een bierbrouwerij in Florida. Die hoopte met de foto’s van adoptiehonden meer aandacht te krijgen en geld op te halen voor asielcentra.

Het baasje nam contact op met het asiel in Florida, waar logischerwijs werd gevraagd om bewijs dat Day Day Mathis’ Hazel was. De gegevens op de gechipte hond en foto’s van het beestje als puppy waren afdoende. Na een kleine week in spanning te hebben gezeten, liet het asiel weten dat de Amerikaanse haar hond weer mocht adopteren. „Ik stond versteld, moest huilen. Ik was een emotioneel wrak.”

Hoe het gechipte dier in Florida kon belanden, is een raadsel. De gegevens op de chip waren verouderd en dus kon er geen contact opgenomen worden met het baasje. De hond reist binnenkort naar het oude baasje zodat ze na drie jaar weer herenigd zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Baasje na drie jaar herenigd met hond door bierblikje
Sluiten