Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 4 feb 2020 / 09:13 uur

Baasje na drie jaar herenigd met hond door bierblikje

Het is de nachtmerrie voor huisdierbezitters: de hond of kat raakt zoek. Het overkwam Monica Mathis, maar haar droom krijgt drie jaar na dato toch nog een happy end. 

De Amerikaanse raakte haar hond Hazel kwijt toen deze buiten aan de lijn zat en verhuisde kort daarna van Iowa naar Minnesota: een afstand van 400 kilometer. Redelijk onmogelijk om de hond ooit nog terug te zien, zou je denken.

Bierbrouwerij Florida

Eind januari keek Mathis op Facebook en zag daar een foto van honden op bierblikjes, schrijft lokale zender KSTP En daar zag ze een bekende kop van een bruine terriër mix. „Die lijkt op mijn hond, dacht ik. Sterker nog: ik denk dat het mijn hond is!” De foto was afkomstig van een ludieke actie van een bierbrouwerij in Florida. Die hoopte met de foto’s van adoptiehonden meer aandacht te krijgen en geld op te halen voor asielcentra.

View this post on Instagram

Heard the buzz?? Our Adoptable Dog Cruiser 4-packs are taking the media by storm! National and international news teams alike have all picked up our story and we’re stoked by the enormous show of support—features include @CNN, @GoodMorningAmerica, @USAToday, @ABCWorldNewsTonight, @NewsWeek and many more! Swing by the taproom to pick up your 4-Packs & out-of-towners can grab can label stickers off our website (link in bio). Shoutout to Bay Tech Labels for sponsoring the labels and Gary Sweetman Photography for the dog photos

A post shared by Motorworks Brewing (@motorworksbrewing) on

Het baasje nam contact op met het asiel in Florida, waar logischerwijs werd gevraagd om bewijs dat Day Day Mathis’ Hazel was. De gegevens op de gechipte hond en foto’s van het beestje als puppy waren afdoende. Na een kleine week in spanning te hebben gezeten, liet het asiel weten dat de Amerikaanse haar hond weer mocht adopteren. „Ik stond versteld, moest huilen. Ik was een emotioneel wrak.”

Hoe het gechipte dier in Florida kon belanden, is een raadsel. De gegevens op de chip waren verouderd en dus kon er geen contact opgenomen worden met het baasje. De hond reist binnenkort naar het oude baasje zodat ze na drie jaar weer herenigd zijn.

View this post on Instagram

Our next Yappy Hour Pet Extravaganza, benefiting Vintage Paws Sanctuary, Inc., is THIS Sunday from 1-4PM! Leash up your pup and join us in the Beer Garden for a fun-filled afternoon featuring Dawg Phonics K9 Training, raffles, drink specials & a whole lot more.

A post shared by Motorworks Brewing (@motorworksbrewing) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baasje na drie jaar herenigd met hond door bierblikje
Sluiten