Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 feb 2020

Atleet Roelf B. betuigt spijt over drugsverkoop op muziekfestival

Roelf B., de Nederlandse atleet die afgelopen zomer op muziekfestival Sziget werd opgepakt wegens drugshandel heeft spijt betuigd.

Aan het Openbaar Ministerie in Hongarije schrijft hij dat hij een ‘gigantische fout’ heeft gemaakt. Dat laat de Volkskrant weten, die de verklaring heeft ingezien. Vandaag beslist het OM of het voorarrest van B. en een betrokken vriend wordt verlengd.

Begin augustus werden B. en zijn vriend gearresteerd met ruim 2700 xtc-pillen en een onbekend aantal joints in hun bezit. Het tweetal verkocht de drugs vanuit hun festivaltent op Sziget.

Avontuur

Tevens werden bestellijsten gevonden en wees onderzoek uit dat in hun auto ook nog eens 17 kilo drugs met een straatwaarde van ongeveer 300.000 euro lag te wachten.

In de verklaring van B. valt te lezen dat N. het plan had bedacht en dat hij hem wilde helpen. Hij zou op zoek zijn geweest naar avontuur en een manier om te kunnen ontsnappen aan het monotone leven als sporter.

„Naïef en dom, ik had eenvoudigweg nee moeten zeggen.” Hij zegt zelf geen drugs te hebben ingekocht en ‘niet de eerste stappen te hebben genomen tot illegale handel’.

Strafvermindering

De Hongaarse advocaat van N. zegt de verklaring niet te hebben gelezen. Hij geeft aan dat het voor de strafmaat in Hongarije niet uitmaakt wie het plan heeft bedacht.

Volgens de advocaat van B., Rachel Imamkhan moet de verklaring van haar client niet worden gelezen als een schuldbekentenis. Wel hoopt B. door zijn verklaring op strafvermindering. De zaak komt waarschijnlijk volgende maand voor de rechter. In Hongarije staan op drugsbezit-en handel lange gevangenisstraffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Atleet Roelf B. betuigt spijt over drugsverkoop op muziekfestival
Sluiten