Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 feb 2020 / 19:34 uur

240 vluchten geannuleerd op Schiphol door storm Ciara

Door de storm Ciara zijn al 240 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Eerder op de dag waren dat er nog 120, maar volgens een woordvoerder van de luchthaven is het aantal geschrapte vluchten vanwege de weersomstandigheden de afgelopen uren flink toegenomen.

De zware storm Ciara trekt zondagmiddag- en avond over Nederland. Er is sprake van zeer zware windstoten tot wel 140 kilometer per uur en het KNMI heeft code oranje afgegeven.

Vertraging

KLM annuleert uit voorzorg tientallen vluchten binnen Europa, voornamelijk vluchten naar Duitsland of Groot-Brittannië. Ook andere luchtvaartmaatschappijen, zoals Easyjet, Lufthansa en British Airways, schrappen een deel van hun vluchten.

Naar verwachting komen er in de loop van de avond nog wel wat annuleringen bij, zegt de zegsman. Bovendien zijn de vluchten die wel gaan mogelijk vertraagd. De extra reistijd kan zo’n half uur à drie kwartier duren. Op de site van Schiphol staat dat je ook maandag 10 februari rekening moet houden met vertraging en annulering van vluchten.

Groot-Brittannië

Het zijn volgens de woordvoerder vooral vluchten van en naar Groot-Brittannië die niet doorgaan. „Daar heeft de storm ook veel impact op het vliegverkeer." Verder betreft het vooral Europese vluchten. Een aantal vliegtuigen moest een doorstart maken vanwege de harde wind. „Dat gebeurt vaker met dit weer."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
240 vluchten geannuleerd op Schiphol door storm Ciara
Sluiten