Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

10.000 inwoners Vietnam in quarantaine

In het Son Loi-district in Vietnam zijn ruim 10.000 inwoners in quarantaine gezet vanwege het coronavirus.

Het is het gevolg van zes nieuwe besmettingsgevallen in de regio, zo laten lokale autoriteiten weten. Het gebied Son Loi bestaat uit meerdere kleine dorpen. Inwoners mogen voor onbepaalde tijd het gebied niet meer in of uit.

Door de Vietnamese autoriteiten zijn controleposten opgezet. Verder zijn voertuigen in de regio bespoten met een bepaald middel dat verdere besmetting moet voorkomen. De mensen in Son Loi worden voorzien van eten en drinkwater.

Epicentrum

In Vietnam zijn tot nu zestien besmettingsgevallen gemeld. Eerder al werd bekend dat het land alle vluchten van en naar China heeft opgeschort.

Het epicentrum van het virus ligt in de Chinese provincie Hubei. Daar stierven sinds de uitbraak al ruim 1350 mensen. In heel China zijn volgens de autoriteiten bijna 60.000 besmettingsgevallen bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.