Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Wereld Natuur Fonds start actie voor dieren in Australië

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is een inzamelingsactie begonnen voor noodhulp aan dieren die worden getroffen door de bosbranden in Australië.

Vooral koala’s hebben het zwaar te verduren.

Geld doneren

Het WNF kreeg de afgelopen dagen veel verzoeken van mensen die geld willen geven voor hulp aan getroffen dieren. Het fonds is daarom een actie gestart via de website, sms (sms ‘Australië’ aan 4333) of een Tikkie. Het geld wordt via WWF Australië besteed aan noodhulp en medicijnen voor gewonde koala’s, het herstellen van bossen en het beschermen van bestaande bossen en de dieren die er leven.

Tot nu toe is al 8,4 miljoen hectare bos verwoest en zijn zeker 24 mensen om het leven gekomen. Geschat wordt dat al zo’n 480 miljoen dieren zijn omgekomen, waaronder kangoeroes en daaraan verwante wallabies en vogels zoals de kookaburra. In een belangrijk leefgebied van koala’s in de oosthoek van het land is naar schatting een derde van de populatie omgekomen in de vlammen. Dat komt alleen daar al neer op zo’n 8400 dieren.

Gedaalde temperatuur

De bosbranden in de staten New South Wales, Victoria en South Australia zijn maandag minder fel, doordat de temperatuur is gedaald en er wat regen valt. Veel inwoners van de regio gebruiken de verbeterde weersomstandigheden om naar veiliger oorden te trekken of om nieuwe voorraden in te slaan.

Tegen het einde van de week wordt het weer warmer en droger. De temperaturen liggen dan mogelijk rond de 40 graden, net als afgelopen week. Door de droogte kan een klein vonkje genoeg zijn om een bosbrand te ontketenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.