Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Weggelopen gevangene slaat vrouw in trein in gezicht

Een 30-jarige vrouw uit Schiedam is donderdagochtend in een trein van Rotterdam naar Breda in haar gezicht geslagen door een uit een gevangenis weggelopen man.

De man, een 37-jarige Amsterdammer, zou ook een Engelssprekende vrouw hebben lastiggevallen. De politie is op zoek naar haar. De man is opgepakt.

Harde klap

De Schiedamse zegt dat de Engelssprekende vrouw in de trein naast haar was komen zitten. De vrouw zei tegen haar dat een man haar had aangeraakt, aldus de politie vrijdag. De man kwam op hetzelfde moment op het tweetal af en gaf de Schiedamse meteen een harde klap in haar gezicht. De Engelssprekende vrouw liep hierop weg.

Op het station in Breda volgde de Schiedamse haar belager en schakelde de hulp in van NS-medewerkers. Zij wisten de man aan te houden en droegen hem over aan de politie.

Aangifte

Al snel kwam aan het licht dat de man uit een penitentiaire inrichting in Schiedam was weggelopen. Hij moest daar nog zeven maanden zitten en had een zogeheten Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders opgelegd gekregen, die is bedoeld voor meerderjarigen die vaak met de politie in aanraking komen. De vrouw uit Schiedam heeft aangifte gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.