Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jan 2020 / 17:10 uur

Weer meer kinderen gingen vorig jaar niet naar school

Vorig jaar zijn opnieuw meer kinderen voor langere tijd niet naar school gegaan dan het jaar ervoor. Zeker 4790 kinderen zaten vorig jaar voor een langere periode thuis.

Het aantal ‘thuiszitters’ blijft maar groeien terwijl er recentelijk nog is afgesproken dat er dit jaar geen kind meer langer dan drie maanden thuis mag zitten omdat er geen passende plek gevonden kan worden.

Vorig jaar gingen er 4790 kinderen voor een langere periode niet naar school. Dat waren er 311 meer dan een jaar eerder. Wel werd er voor meer kinderen dan voorheen een passende plek gevonden. 2480 leerlingen die langer dan drie maanden thuis zaten gingen weer terug naar school. Dat waren er 339 meer dan het jaar ervoor, maar het aantal kinderen dat thuis bleef groeide nog harder.

‘Realistische afspraken’

„Ondanks alle inspanningen zijn wij er nog niet in geslaagd het doel te bereiken”, schrijft verantwoordelijk minister Arie Slob aan de Tweede Kamer. „Dat gaat ons aan het hart en we leggen ons daar dus niet bij neer.” Komende zomer wil Slob nieuwe ‘realistische’ afspraken maken over het aantal thuiszitters en over maatregelen om hen te helpen.

Reageer op artikel:
Weer meer kinderen gingen vorig jaar niet naar school
Sluiten