Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 jan 2020 / 13:12 uur

Vier op de tien ziekenhuizen bant sigaretten

Peukje opsteken bij het ziekenhuis? Bij vier op de tien Nederlandse ziekenhuizen is dat niet meer mogelijk, ook niet bij een rookruimte.

Een jaar eerder was dit nog geen 10 procent, maakte de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen bekend.

Lokale aanpak

In het Preventieakkoord, dat bedoeld is om Nederlanders gezonder te maken, is afgesproken dat in 2025 rookruimtes in alle ziekenhuizen verleden tijd moeten zijn. Toch is dit volgens de ziekenhuizenvereniging niet altijd even makkelijk.

„Dit blijkt uit de ervaringen van de ziekenhuizen die al rookvrij zijn. Zo verplaatst de groep rokers zich naar de randen van de ziekenhuisterreinen, waar de gemeentegrond begint", laat de koepelorganisatie weten. Vervolgens veroorzaakt dit rookoverlast voor omwonenden, en extra afval door achtergelaten sigarettenpeuken. „Rookvrij worden is dan ook niet alleen een onderwerp voor ziekenhuizen maar vraagt om een lokale aanpak."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier op de tien ziekenhuizen bant sigaretten
Sluiten