Ista van Galen
Ista van Galen Nieuws 19 jan 2020 / 13:16 uur

Vermiste boer mogelijk opgegeten door eigen varkens

In het Poolse dorpje Osiek heeft zich een opmerkelijk voorval voorgedaan. Een Poolse boer werd daar al weken vermist en blijkt nu opgegeten te zijn door niemand minder dan zijn eigen varkens. Dat meldt een Poolse krant.

Zijn buurvrouw vond op het erf van de bejaarde boer wat stukken bot en schedel.

Incident

De zeventigjarige boer werd voor het laatst gezien op oudejaarsavond. Hij woonde alleen, dronk al jaren heel veel alcohol en liet zijn varkens vrij rondlopen op het terrein. Volgens de Poolse krant merkte de eerste paar dagen dan ook niemand dat de bejaarde boer was verdwenen.

Na een week vond de buurvrouw van de Poolse boer stukjes van een lijk. Zij bracht direct hulpdiensten op de hoogte. De botten werden gevonden bij een put, waar de man voor het laatst was gezien toen hij water ging halen.

Doodsoorzaak

De doodsoorzaak van de boer is nog niet bevestigd. Zo kan het zijn dat hij stierf aan een hartaanval, viel of in elkaar zakte. Maar alles lijkt erop te wijzen dat zijn lichaam na zijn dood werd opgegeten door zijn hongerige varkens. Volgens de Poolse krant is het lichaam bijna volledig opgegeten en bleven en slechts enkele beenderen en schedelstukken over.

De varkens worden nog onderzocht, maar daarna is hun lot al bepaald. Ze worden hoogstwaarschijnlijk ingeslapen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vermiste boer mogelijk opgegeten door eigen varkens
Sluiten