Metro
Metro Nieuws 10 jan 2020 / 17:45 uur

Veel tunnels in Italië staan op instorten

Ga je binnenkort op vakantie naar Italië? Let dan goed op door welke tunnels je eventueel rijdt. Ongeveer tweehonderd tunnels in het land voldoen niet aan de veiligheidsvoorschriften.

En daardoor kan je als automobilist aardig wat gevaar lopen, schrijven Italiaanse media. De tunnels voldoen dan ook niet aan de Europese eisen.

Lange tunnels

De lijst van gebreken is lang. In de tunnels is soms maar weinig of geen verlichting en er druipt water van het plafond. Ook zouden wanden afbrokkelen. Tunnels die langer dan 500 meter zijn het gevaarlijkste.

De veiligheidssystemen werken niet goed meer en ook de vluchtroutes laten veel gebreken zien. Dat blijkt volgens de media uit documenten van het ministerie van Verkeer uit november. Deze documenten kwamen op straat te liggen na een voorval eind december in een Genuaanse tunnel, waar een groot gat in de weg zat.

Dodelijke brugramp

Automobilisten wisten het gat te ontwijken, waardoor niemand gewond raakte. Deze week is een tunnel tussen Turijn en Savona afgesloten vanwege vergelijkbare problemen. De toestand van de wegen zorgt voor verhitte discussies in Italië. In 2018 kwamen nog 43 mensen om het leven toen een brug in Genua instortte.

Bij die ramp moesten ook honderden Italianen hun huizen verlaten. De ramp zou volgens de premier Conte het gevolg zijn van ‘ernstige en onvergeeflijke nalatigheid’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel tunnels in Italië staan op instorten
Sluiten