Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Valse tickets voor songfestival in omloop

Een toegangskaartje voor een van de shows van Eurovisie Songfestival voor een paar tientjes vinden op internet klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is het waarschijnlijk ook, want er worden met regelmaat valse tickets online aangeboden. 

De organisatie van het Eurovisiesongfestival en de politie waarschuwen fans die bij de shows willen zijn in mei nogmaals om alleen via de officiële weg kaarten te kopen. Volgens het Landelijk Meldpunt Internetoplichting worden er op internet met regelmaat valse tickets aangeboden.

„Koop tickets bij voorkeur uit de eerste hand, via de officiële website of het officiële verkoopadres van de organisatie van een evenement", zegt Gijs van der Linden van het meldpunt. „Koop je een kaartje uit de tweede hand, dan loop je altijd risico. Doe dat dus alleen als je de verkoper kent en vertrouwt."

Virtuele wachtrij

Al sinds de eerste kaarten in de verkoop gingen, heeft de politie verschillende meldingen gehad van mensen die veel geld hadden overgemaakt voor online aangeboden tickets. Deze werden vervolgens niet geleverd.

Donderdag ging de tweede ronde aan kaartverkoop van start. De 15.000 kaarten waren binnen drie kwartier uitverkocht. Voor de repetitieshows zijn nog wel kaarten beschikbaar.

Toen de kaarten om 12.00 uur in de verkoop gingen, stonden er 75.000 mensen in de virtuele wachtrij. Fans konden tickets kopen voor de halve finales op 12 en 14 mei, de grote finale op 16 mei en voor zes generale repetities.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.