Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jan 2020 / 21:34 uur

Twitter wil betrouwbare informatie coronavirus promoten

Twitter wil gebruikers te hulp schieten die op zoek zijn naar meer informatie over het coronavirus. 

De berichtendienst wil zorgen dat mensen in bepaalde landen eerst betrouwbare informatie van officiële instanties te zien krijgen. Twitter meldt dat bij het automatisch afmaken van zoekresultaten geen resultaten worden getoond die „personen waarschijnlijk naar niet-geloofwaardige content sturen".

De dienst nam eerder al vergelijkbare maatregelen om te voorkomen dat gebruikers worden blootgesteld aan misleidende informatie over vaccinaties. Veel mensen praten op de berichtensite over het nieuwe coronavirus.

Samenwerken

„We hebben de afgelopen vier weken ruim 15 miljoen tweets gezien over dit onderwerp", aldus Twitter in een blogpost. Het bedrijf zegt nog geen grote gecoördineerde pogingen te hebben gezien om desinformatie te verspreiden over het virus. „Maar we blijven waakzaam."

Twitter zegt samen te werken met instanties in meerdere landen om verspreiding van betrouwbare informatie over het coronavirus te promoten. Het gaat onder meer om Australië, Brazilië, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Vietnam. Nederland staat nog niet op de lijst.

Vijfde persoon besmet

In Frankrijk hebben de autoriteiten vastgesteld dat een vijfde persoon besmet is geraakt. Het gaat om de dochter van een ernstig zieke Chinese toerist.

Zowel de nieuwe patiënt als haar 80-jarige vader liggen op de intensive care. De vrouw zou in de dertig zijn. „Haar toestand is verslechterd. Ze krijgt zuurstof toegediend", zegt minister Agnès Buzyn (Volksgezondheid).

Frankrijk haalt ook burgers terug uit de Chinese miljoenenstad Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak. De minister zegt dat woensdagavond een eerste vlucht vertrekt. Die moet tweehonderd Franse burgers mee terug nemen die vastzitten in de metropool.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter wil betrouwbare informatie coronavirus promoten
Sluiten