Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 jan 2020 / 09:40 uur

Twee mensen gewond door sprong uit raam van brandend huis Zaandam

Een man en een vrouw zijn zondagochtend in Zaandam gewond geraakt doordat ze van tweehoog uit een raam van een brandende woning zijn gesprongen.

Ze zijn met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in de regio gebracht. Twee anderen zijn nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd, maar zij hoefden niet naar een ziekenhuis. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer.

Veel rook

De brand woedde op de eerste verdieping in een woning aan de Pelikaanstraat in Zaandam. Aanwezigen probeerden zelf het vuur te blussen, maar dat lukte niet. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Hoe ernstig de verwondingen van de man en vrouw zijn die uit het raam sprongen, weet de woordvoerder niet. De twee vielen volgens hem 8,5 meter naar beneden. „Ze waren dusdanig gewond dat er een traumahelikopter bij moest komen.”

Opvang

Waardoor de brand uitbrak is nog onbekend. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door de forse rookontwikkeling is er veel schade in de woning. De gemeente gaat kijken of er voor de overige bewoners opvang moet worden geregeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee mensen gewond door sprong uit raam van brandend huis Zaandam
Sluiten