Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Nieuws 3 jan 2020 / 11:54 uur

Treinkaartje Duitsland goedkoper door btw-verlaging

Veel Nederlanders hebben als goed voornemen om in 2020 milieubewuster te gaan leven. Goed nieuws: je milieuvriendelijke trip naar Duitsland wordt dit jaar goedkoper.

Nederlandse treinreizigers die naar Duitsland gaan, zijn sinds 1 januari goedkoper uit. Dat komt door een verlaging van de Duitse btw op tickets voor de lange afstand, van 19 procent naar 7 procent. Dat is een onderdeel van een pakket maatregelen waarmee de Duitse regering de klimaatvriendelijke trein aantrekkelijker wil maken.

Paar euro goedkoper

Door de btw-verlaging zijn tickets vanuit Nederland 5 à 6 procent goedkoper geworden. De rechtstreekse ICE van Amsterdam naar Frankfurt kost nu 37,90 euro in plaats van 40 euro. Een enkeltje Amsterdam-Berlijn daalt van 39 euro naar 37,90.

Nederland verhoogde vorig jaar juist het btw-tarief op treintickets van 6 naar 9 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Treinkaartje Duitsland goedkoper door btw-verlaging
Sluiten