Metro
Metro Nieuws 11 jan 2020 / 09:59 uur

Tindermatch levert Debby ‘sprookjesrelatie’ én nier op

Misschien ben je helemaal klaar met de liefde en al helemáál met datingsapps als Tinder. Laat je dan een sprankje hoop, of in elk geval een warm gevoel, bezorgen door het verhaal van Debby (42) en Mario (46). 

De twee swipten elkaar naar rechts op Tinder -gewoon, uit verveling en voor een leuke date- en al na acht maanden gaf Mario zijn nier aan Debby. De twee vertellen aan AD dat ze „in alles een match zijn.”

Droom over donatie

Dat eerste gesprekje op de datingapp in januari 2019 was trouwens niet spectaculair, vertelt Mario aan de krant. Maar er worden wel nummers uitgewisseld en verder gekletst. Debby heeft sinds haar 30e de ‘vele-cystenierenziekte’, waarbij er allemaal cystes op haar nieren zitten. Ze vertelt tegen Mario dat ze problemen heeft met haar nieren. Na twee weken droomt hij dat hij zijn nier aan haar doneert, zegt hij.

Saillant detail: de twee hebben elkaar dan nog nooit ontmoet. „Ik had toen echt zoiets van: man je bent niet goed, we kennen elkaar net twee weken”, vertelt Debby over de droom. Ze gaan daten en worden uiteindelijk een stel. Enkele maanden later lopen de twee op de kermis wanneer Debby hoort dat een van de mogelijke donateurs afvalt. Mario twijfelt dan geen seconde: hij wil zijn nier doneren.

Transplantatie en tattoo

Maar daar komt nog aardig wat bij kijken, pent het stel op in de krant. Er moet een match zijn in de bloedgroep en het liefste ook in het weefsel. Toch zijn er drie overeenkomsten, wat volgens de transplantatiearts bijzonder is. In oktober gaan ze onder het mes.

„Artsen en verpleegkundigen leefden heel erg met ons mee. Iedere dokter huilde zowat als ze ons verhaal hoorden. Echt álles is een match: het is net een sprookje”, vertelt Debby. En dan blijkt de transplantatie ook nog eens meer dan voorspoedig te zijn verlopen. Debby’s donornier doet het heel goed.

Op de plek waar zijn nier zat, heeft Mario nu een tatoeage staan van The Godfather. Ook gaan de twee in februari samenwonen. „Je hebt toch van die walgelijk gelukkige stellen op verjaardagen? Dat zijn wij nu”, vertelt Debby aan het AD. Wij gaan nog even door met swipen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tindermatch levert Debby ‘sprookjesrelatie’ én nier op
Sluiten