Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Tiener (16) slingert over snelweg met lachgas in auto

Een 16-jarige jongen uit Almere heeft in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere bekeuringen gekregen. De tiener reed zonder rijbewijs en mogelijk onder invloed van lachgas over de snelweg.

Dat schrijft de Landelijke Eenheid Noordwest van de politie op Facebook.

Lachgasflessen

De jongen viel op doordat hij zeer dicht achter een vrachtwagen reed. „Wij zagen dat het voertuig slingerde in de rijstrook en na het inhalen van de vrachtwagen weer ruw naar de rechterrijstrook werd gestuurd", schrijft de politie. De agenten hebben de auto met drie inzittenden ter hoogte van afslag Almere/Zeewolde aan de kant laten zetten.

De tiener liet wel een rijbewijs zien, maar deze bleek alleen geldig te zijn voor een bromfiets. Daarnaast lagen in de auto dertien lachgasflessen, zowel volle als lege. Ook vonden de agenten een net gebruikte ballon vlak naast de bestuurdersstoel.

Proces-verbaal

Agenten hebben boetes uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs, het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg en het rijden met een gladde band. Voor het vervoeren van lachgas op een onjuiste manier, zonder veiligheidsmaatregelen, wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Afgelopen nacht reden wij op de A27 ter hoogte van Blaricum toen wij een personenauto, Mercedes CLA, zeer dicht achter…

Posted by Landelijke Eenheid Noordwest on Friday, January 24, 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.