Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 jan 2020 / 17:23 uur

Thema Koningsdag is ‘Leef Maastricht’

Het thema van Koningsdag 2020 is ‘Leef Maastricht’, heeft de burgemeester van de stad zondag bekend gemaakt. Dat slaat niet op dat de stad moet leven: het betekent ‘Lief Maastricht’ in het Nederlands. 

Op 27 april viert Willem-Alexander Koningsdag in Maastricht. Op die dag wil Maastricht laten zien hoe de stad is. „Een stad met een luisterrijk verleden en een gretig verlangen naar de toekomst", laat burgemeester Annemarie Penn weten. „De stad die het leven in al z’n facetten omarmt, die geniet van grote en kleine dingen, die waardering heeft voor stijl en diversiteit. Waar saamhorigheid en verbondenheid grondbeginselen zijn."

Uniek

Volgens Penn worden die waarden in de Limburgse regio intenser ervaren dan elders, wat weer te maken heeft met de „unieke" geschiedenis en „unieke" ligging. Het volledige programma wordt overigens pas later bekend gemaakt, maar bevat de „kenmerkende eigenheid van Maastricht". „Dat wil zeggen voor onze cultuur, sfeer, humor, muzikaliteit en die ondefinieerbare Maastrichtse combinatie van optimisme en grandeur."

In september vorig jaar maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat Koningsdag in Maastricht gevierd zou worden. „Een absolute uur", liet de stad toen al weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thema Koningsdag is ‘Leef Maastricht’
Sluiten