Metro
Metro Nieuws 23 jan 2020 / 12:26 uur

‘Tattookiller’ ontsnapt na doorknippen enkelband

Een van de beruchte ‘tattookillers’, Cor P. (36), is spoorloos. Hij was vrijgelaten uit voorarrest, maar knipte dinsdag zijn enkelband door. 

Tegen de vier tattookillers werd vorig voorjaar levenslang geëist vanwege het martelen en vermoorden van Onno Kuut (30) in 2009. Zijn lichaam zou door hen zijn begraven in de duinen van Hoek van Holland.

Cor P. staat bekend als ‘De Paling’, schrijft het AD. De bijnaam refereert aan het feit dat hij vaker wist te ontsnappen. Bij een geplande arrestatie ontsnapte hij een keer via een toiletraampje.

Direct vastgezet

Het Openbaar Ministerie maakte de ontsnapping donderdag bekend en wil dat de drie vrije verdachten direct worden vastgezet. De vierde verdachte, Evert S. (39) zit nog vast vanwege een ander misdrijf en is donderdag aanwezig op de zitting, net als een van de andere verdachten.

Kuut behoorde ook tot de ‘tattookillers’, die de bijnaam te danken hebben aan een grote tattoo die de verdachten op hun rug hebben. In Chinese tekens staat er ‘wees daadkrachtig’. Eigenlijk zou de rechtbank in mei al een uitspraak doen. Dit werd opgeschort omdat vijf getuigen opnieuw werden verhoord. Donderdag bleek dat het OM de strafeis handhaaft.

Professioneel moordcommando

De nieuwe verklaringen zouden niets hebben veranderd aan de overtuiging dat de killers schuldig zijn. Volgens het OM ging het om een ‘nauwe samenwerking’ van het ‘moordcommando’ en dus krijgen de vier dezelfde straf. De verdachten hebben zich altijd beroepen op het zwijgrecht. De advocaten van de tattoo-killers vroegen donderdag opnieuw om vrijspraak, omdat er volgens hen geen bewijs is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Tattookiller’ ontsnapt na doorknippen enkelband
Sluiten