Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Succesvolle eerste aflevering voor Jinek

Het debuut van Eva Jinek op RTL4 is succesvol verlopen. De eerste aflevering van de ‘nieuwe’ Jinek trok gisteravond ruim 1,7 miljoen kijkers. De talkshow komt daarmee uit op de tweede plaats van het kijkcijfer-top 25 van Stichting Kijkonderzoek. 

Bovenaan stond het NOS Journaal van 20.00 uur met ruim 1,8 miljoen kijkers.

Gasten

De talkshowtafel was volgens sommigen wellicht wat te klein en het decor wat te kil, maar verder lijkt er nauwelijks gesleuteld aan het programma van Eva Jinek. RTL heeft wel de reclameblokken tijdens de uitzending van Jinek geschrapt, in de hoop de kijkers vast te houden. De talkshows van de zender hebben het namelijk al jaren lastig, vermoedelijk door de vele reclames.

Aan tafel ontving de talkshowkoningin vrijdagavond korpschef Nationale Politie Erik Akerboom en agente Esra Ceran, VS-correspondent Michiel Vos, NRC chef politiek Guus Valk, sportpresentatrice Hélène Hendriks, presentator Carlo Boszhard, televisierecensente Angela de Jong en cabaretier Martijn Koning.

Op1

Het is nog wel even spannend of de kijkcijfers zo enorm hoog zullen blijven. Vanaf maandag gaat namelijk de nieuwe talkshow Op1 bij de publieke omroep van start. Met deze talkshow wordt het gat dat Jinek en Jeroen Pauw op de late avond op NPO1 achterlaten, gevuld. De presentatie hiervan is in handen van vijf duo’s die elk een vaste dag van de week voor hun rekening nemen.

Overstap

In september vorig jaar maakte Eva Jinek bekend dat ze de overstap zou maken naar RTL. Hier heeft ze een contract voor vier jaar getekend. „Haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid maken haar tot een van de toppers in het vak”, zei RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst destijds in een verklaring. Tot eind september was Jinek nog te zien bij de publieke omroep.

Eva neemt samen met Beau afwisselend de late avond voor haar rekening. Jinek is elke werkdag te zien om 22.20 uur op RTL4.

Reacties

De reacties van kijkers waren vrijdagavond voor het overgrote deel positief. Zo waren kijkers blij om te zien dat er bijna niks veranderd was. Wel verrasten velen zich over het feit dat televisierecensente Angela de Jong plaatsnam aan tafel. ‘Slim, want zo voorkomt Eva Jinek een slechte recensie’, grapten velen. Ook het bierglas van Jinek vonden kijkers opvallend. Het lijkt er namelijk op dat ze glazen met haar oude vertrouwde NPO-logo erop heeft meegenomen naar RTL.

https://twitter.com/MichaelHartkamp/status/1213212045983801344

https://twitter.com/tolsmageneva/status/1213346789975310337

https://twitter.com/tolsmageneva/status/1213347525127786496

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.